Gadgeti

dosta žica

Aside Banners

Top 5 bežičnih slušalica za dolazak u formu – ono kad trebaš malo audio motivacije i energije

Piše , Objavljeno

Dolaziš u formu? Ili održavaš postojeću? Glazba je dobar motivator, a ako nisi osoba od glazbe tu su audioknjige, podcasti ili samo white noise uzorak koji ti pomaže da se fokusiraš na tjelovježbu i zaboraviš na okolinu. Ne treba ti petljanje sa žicama – otpetljavanje, ukopčavanje, zapinjanje za sportsku opremu ili dijelove odjeće. 2019. je godina i žice su stvar prošlosti. Kako postati dio bežične sadašnjosti? Kupiti wireless slušalice. Evo par komada koje su dobar izbor – za sve potrebe i svaki džep.

Beats Powerbeats Pro

Beats Powerbeats Pro

A gle… Nije malo dati 250 dolara za slušalice, ali tako se lako otrgnuti zdravim navikama i potonuti u one loše da smatramo kako je svaka lipa (ili cent) pristojna žrtva za bolji život – pogotovo ako ti glazba nešto znači u životu. Pogotovo ako ideš u teretanu gdje je glazba s mađarske fitness radio postaje otrov za moždane stanice.

Nećemo lagati, testirali ih nismo, ali svijet ih jako pozitivno recenzira – nije slučaj kao s ostalim Beats slušalicama koje smo viđali po spotovima kada se pričalo da samo kupuješ logo i dizajn. Ostaju u uhu, zvuk je dobar, baterija traje 9 sati što je fantastično za cijeli tjedan fizkulture, a imaju i puno opcija koje će te oduševiti – kao što je smart pause and play kada ti nisu u uhu do još nekih opcija koje ne možemo glorificirati jer ih nismo isprobali da bismo znali koliko su važne i korisne.

Cijena: 250 dolara (kod nas prevelikih 2150 kn u Ronis.hr)

Bose SoundSport Free

bose

Ne dajte da vas ovo Free u nazivu modela zbuni, nikako nisu besplatne, već su samo free od žica. A gle… Ako ne želiš Beats ili želiš ipak nešto jeftinije – Bose ima rješenje za tebe. Malene, udobne, ne izoliraju te u potpunosti od vanjskih zvukova što je korisno ako ti je omiljena tjelovježba bicikliranje ili trčanje u javnim prostorima.

Cijena: 199 dolara (kod nas 1600 kuna u Ronis.hr)

Jaybird Tarah

jaybird tarah

Svega 80 dolara, nisu potpuno bežične jer slušalice spaja žica koja ide iza glave (ili ispod brade ako si čudak), ali mobitelom se i dalje povezuju bluetoothom. Trebali bi savršeno pristajati u uho zbog “wing tipsa” (pogledaj fotku, bit će ti jasnije, nemoj da objašnjavamo), imaju EQ opcije preko aplikacije i odlična su opcija za svakog fitness ili running entuzijasta.

Cijena: oko 85 eura (Amazon.de)

Anker Soundcore Spirit Pro

anker

Anker radi sve ikad pa tako i ove bežične slušalice za trčanje, ali preporučamo ih za sve – ako ti nije važno čuti sve detalje u glazbi. Kvaliteta zvuka se ne može mjeriti s nekim skupljim proizvodima s ove liste, ali i dalje je dovoljno dobro da ti da taj ekstra “pep in your step” da vježbu završiš u najboljem mogućem tonu.

Cijena? Oko 30 dolara vani. U Hrvatskoj ih možete pronaći za 300 kuna na Mall.hr.

MPOW Flame 2

mpow

A gle… Na Ali Expressu za 20 dolara, teško da ćeš naći jeftiniji deal. Zapravo ima slušalica po 3, 4 dolara, ali nemoj si to raditi, ostavit će te uznojnog i frustriranog jer su umrle zbog par kapljica znoja ili gube kontakt jer prođeš kettlebellom između uha i mobitela. Ove su otporne na vodu (kao, važno je da izdrže sat vremena znoja), priča se da imaju playback time od 13 sati – da je i pola toliko, to je sasvim pristojno. Ako želiš testirati taj wireless life, a ne želiš potrošiti previše novca, (jako malo) riskiraj s ovima. Svakako uzmi Flame 2 jer imaju nešto bolji Bluetooth 5.0 standard u usporedbi s jedinicama koje imaju Bluetooth 4.1.

Cijena: 19 dolara (AliExpress)

Apple Airpods

Ne. Kvaliteta za ovu namjenu im je kao kvaliteta našeg screenshota slušalica.

airpods

Cijena: previše za ono što dobiješ. Bar u fitness kategoriji.

TAGOVIbežične slušalice bluetooth bluetooth slušalice fitness slušalice teretana