Gadgeti

Voljum do kraja, glazba do jaja

Aside Banners

Top 5 slušalica zbog kojih ćete se ponovno zaljubiti u glazbu

Piše , Objavljeno

SPOILER ALERT: Nećemo staviti proklete BEATS sluške na popis…

beats-923565_1280

Danas imamo sve moguće tehnologije natrpane u slušalice koje dolaze u različitim oblicima, preko uha, oko uha, unutar uha, bežične, one što ubijaju buku… Mi nećemo previše komplicirati i dat ćemo vam pet komada koje stvarno volimo. Ili bismo ih voljeli imati. Za slušanje glazbe, ne za konferencijske razgovore, produkciju drum’n’bass hitova ili ronjenje na dah.

Sennheiser Momentum

Retro all the way

Retro all the way

Cijena: 399 zelenih papirića
Kupi!

Sennheiser Momentum su prekrasno dizajnirane slušalice, ali su se korisnici žalili kako nisu najudobnije. Sennheiser se mora brinuti za svoju reputaciju pa su ispravili propuste koje su imali s prvim modelom “Momentumica” pa su izbacili Momentum 2.0 – a nakon njih i verziju s active noise cancellationom. Mekane, udobne, možete ih rokati satima bez osjećaja da vam je tetka čestitala rođendan zadnja četiri sata navlačeći vas za uši. Cijena im je 399 dolara, ali za kvalitetu i stil se treba izdvojiti keš mani, pogotovo ako želite da traju.

Grado SR80e

Bilo zadnje slovo I ili E - samo ih se dokopaj

Bilo zadnje slovo I ili E – samo ih se dokopaj

Cijena: 99 mrtvih predsjednika
Kupi!

Kvalitetan par slušalica znači sve. Pogotovo kada u svojim omiljenim pjesmama čujete zvukove za koje dotad niste znali da postoje. Grado oduvijek radi dobre slušalice, tako je i s ovima. SR80e su slušalice otvorenog tipa – idealne za vožnju biciklom jer uz glazbu ćete čuti i promet. Morate pripaziti jedino da ne slušate trash od glazbe jer zvuk “curi” pa će i vaša okolina čuti dok vas Katy Perry pita jeste li se ikad osjećali kao plastična vrećica na vjetru. SR80 sa slovom E na kraju su 100 dolara na Amazonu, a nama draže SR80 sa slovom I na kraju se više ne proizvode i dvostruko su skuplje, ali kojih god Grado slušalica se dokopate – bit ćete sretni.

ATH m50x

Best Buy

Best Buy

Cijena: 14 900 kovanica po jedan cent pa ti izračunaj
Kupi!

Audio Technica M50x su slušalice koje se često koriste u usporedbi s Beats slušalicama kako bi recenzenti pokazali da su Beats precijenjeno smeće. Ono što nas iznenađuje je da su M50x samo 150 dolara na Amazonu, a zvuče barem kao par slušalica koji je barem 100 dolara skuplji. Youtube tech-zvijezda MKBHD ističe M50x kao bestbuy što se tiče slušalica. Malo su veće pa možda vam neće poslužiti za džoging, ali za sve ostale stacionarnije primjene kao slušanje glazbe doma ili u uredu – M50x su savršene.

Jaybird X3

Budućnost je stigla

Budućnost je stigla

Cijena: 129 okova kojima smo robovi u ovom modernom potrošačkom društvu (sad na popustu za šaku dolara manje)
Kupi!

Bežične slušalice. Na spomen tog pojma zamišljamo SONY-eve ogromne slušalice koje su neki naši prijatelji imali doma. Uz njih dolazi i ogromni receiver pa nam nije bilo jasno zašto bi itko imao TAKVE bežične slušalice, ali stvari su se odavno promijenile. JayBird Bluebuds X3 su bežične bluetooth slušalice idealne za bavljenje sportom, ali će poslužiti i za ostatak života. Ne vjerujemo da postoje bolje Bluetooth slušalice od ovih. Zato su i “skupe”, ali ne možemo opisati tu sreću kada mokri nakon bicikliranja skidamo sve sa sebe i NE ZAPNEMO za žicu od slušalica i ne srušimo sve u hodniku. Naravno, ovaj scenarij je samo plod naše fantazije jer mi baš stalno zapinjemo na idući par slušalica.

Panasonic Ergofit

Najdraža nam potrošna roba

Najdraža nam potrošna roba

Cijena: Skoro pa ništa (10 dolara)
Kupi!

Oke. Earbuds, earphones, tj. “one što idu u uho” su postale toliko potrošna roba da ih uspoređujemo s baterijama ili papirom za printanje. Nema ništa gore nego kad jedna slušalica počne gubiti kontakt jer to naglašava njihov skorašnji kraj. Tko zna koliko smo ovih super prijenosnih slušalica promijenili, ali jednom smo slučajno naručili Panasonic ErgoFit RP-HJE125. Cijena im je 10 dolara, ali ih se zna naći i za 6, dolaze u različitim bojama, mi smo se odlučili za crnu. Otvorili smo pakiranje i skenjali se zbog žice koja ne izgleda pretjerano izdržljivo. Nismo očekivali pretjerano dobar zvuk. I onda smo ih testirali na najglasnijim J Dilla beatovima i najtišim stvarima Joanne Newsom. Bolje se drže na ovim glasnijim, ali općenito zvuče odlično – pogotovo za te pare. Mislimo kako su best buy što se tiče ovih “za u uho”. Trebate jeftine slušalice za teretanu, trčanje, vožnju tramvajem, slušanje glazbe sa smartphonea? Ne morate tražiti dalje od Ergofita.

TAGOVIamazon Audio-Technica gadgeti glazba kupi panasonic player Sennheiser slušalice šoping

Komentiraj