Gadgeti

Aside Banners

Virtualni susjedi na susjedi.com.hr

Većina internetskih stranica najčešće je smještena zajedno sa stotinama drugih stranica na istom poslužitelju, a nerijetko i na istom disku. Susjedi.com.hr otkriva tko su vam susjedi na serveru.

Piše , Objavljeno

Susjedi.com.hr korisnicima koji posjeduju svoje web stranice, ili onima koje takve stvari zanimaju, ovaj servis omogućuje da saznaju koliko je drugih internetskih stranica, uz njihovu, smješteno na istom poslužitelju.

Riječ je o jedinstvenom projektu takve vrste u Hrvatskoj pomoću kojeg će se posjetitelji moći detaljnije informirati o tehničkim resursima tvrtke kod koje imaju smještene svoje stranice kao i o detaljima vezanim uz druge web stranice koje su smještene na istom poslužitelju. Jednostavnim utipkavanjem adrese web stranice u polje za traženje dobivaju se podaci o broju stranica koje su smještene na tom poslužitelju, IP adresa poslužitelja, država u kojoj se nalazi poslužitelj, a dostupni su i dodatni podaci o domeni poput opisa, vlasnika, kontakt informacije, ključnih riječi, adresa i fizičke lokacije servera.

“Cilj ovog projekta je učiniti rad hosting tvrtki transparentnijim i unaprijediti hrvatski web prostor jednim kvalitetnim informativnim servisom” izjavio je Miron Jajtić direktor tvrtke Studio4web.

Stranice su dostupne na hrvatskom jeziku i u bazi se trenutno se nalaze podaci o preko dvadeset i pet milijuna domena.

Projekt je pokrenula tvrtka Grejp (www.grejp.com) u suradnji sa tvrtkom Studio4web (www.studio4web.com) koja je specijalizirana za pružanje usluga smještaja internetskih stranica i jedna od najvećih hosting tvrtki u Hrvatskoj.

TAGOVIdomene grejp hosting susjedi.com.hr

Komentiraj