Gadgeti

Presmiješno, ali bi probali

Aside Banners

VR nam je cool, ali nam je nedostajalo stvarno hodanje – Izgleda da je i taj problem riješen

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Cybershoes/Kickstarter

Hodati i biti u igri. Šetati se virtualnim prostorom kao da smo tamo. Postati Spider-Man koji se vješa kroz asfaltnu džunglu gdje se rade snovi. Ne postoji ništa što ne možeš napraviti jer si tada u New Yorku zbog čijih ulica ćeš se osjećati kao nov i svjetla će te inspirirati, a zapravo si u VR-u.

Simpatična je bila prva prava izvedba “naočala”. Urodile su mnogim YouTube videima gdje se bake plaše od preloadanog videa s dinosaurom, ali mi smo željeli više. Uslišena nam molitva kada smo dobili posebne “kontrolere”.

Half-Life Alyx nam je pokazao da je VR zapravo dosta dobra stvar. MOguće je da igra izgleda dobro te da je riješen glavni problem u većini igara – FIZIKA!

No, mi smo i dalje imali jedno “ali”, a to je bilo hodanje. Nama je jako nedostajalo što se nismo mogli na neki način kretati. Zamišljali smo već kako će u budućnosti napraviti veliku hodalicu ispod koje imamo ogroman “tracking ball” koji se osim u gamerske svrhe još koristi i u fitnes vodama.

Naša želja nije nestala, ali je pala u sasvim drugi plan jer nismo vidjeli napredak po pitanju te tehnologije. U tom trenutku nailazimo na Cybershoes.

Simpatična ekipa još od 2015. godine pokušava riješiti “naš problem” koji imaju i mnogi drugi. Njihova izvedba je trenutno najrelevantnije rješenje na “aktivno nožno” kretanje u virtualnom prostoru.

Možda još uvijek izgleda poprilično smiješno s obzirom na to da sjedite na njihovoj posebnoj stolici koja se s lakoćom rotira, a na stopalima imate dodatke koje izgledaju kao varijacija Heelysa (tenisice koje imaju kotačić u peti koje su bile hit početkom dvijetisućitih). U paketu ćete osim stolice, cyber uložaka i kontrolera dobiti i posebni tepih koji je potreban za grip te dodatak za vaš Oculus kako bi sve funkcioniralo.

Trenutno još sve izgleda dosta simpatično/smotano/smiješno, ali barem se krećemo, bar ne stojimo na mjestu.

Cybershoes možete još uvijek pronaći na Kickstarteru i donirati, iako su već prešli zahtijevanu cijenu.

Mi ćemo s uzbuđenjem pratiti njihov razvoj te gladno očekivati VR hodalicu za odrasle kao u Ready player Oneu. Također, apetit za ovu super igračku nam se proporcionalno povećava s porastom broja naslova u kojima možemo koristiti cyber patike.

Točna cijena još nije poznata, ali vjerujemo kako ćemo ju uskoro saznati.

Do tada, pogledajte kako Cybershoes izgledaju u akciji. Navodno je zabavno kada se naučite hodati unatoč minusu što sjedite.

TAGOVICybershoes VR