Gadgeti

Aside Banners

Wiihabilitation – Wii fizikalna terapija

Nintendo je izbacivanjem na tržište svoje konzole Wii napravio pravu revoluciju i uspio se ponovno vratiti u sam vrh proizvođača igraćih konzola. Iz dana u dan pojavljuje su nove primjene ove konzole, zahvaljujući inovativnom kontroleru osjetljivom na pokret.

Piše , Objavljeno

Nije dugo prošlo kako je otkriveno da Wii pomaže kirurzima u pripremama za operacije, a već je pronađena i još jedna korisna primjena ove konzole i to ponovno na području medicine.

wiihabilitation

wiihabilitation

Prema najnovijim informacijama, Wii se počeo koristiti kao oblik fizikalne terapije za pacijente nakon srčanih udara, operacija ili lomova. Naime, pred takvim pacijentima obično stoji vrlo bolna fizikalna terapija, a uključivanjem Wii konzole u cijelu priču, nestaje one bolne komponente.

Primijećeno je da se takvi pacijenti s Wii kontrolerom u ruci imaju običaj dovoljno razgibavati i sami, pa ček i zanemarivati bol zbog uživljenosti u igru.

Ovaj oblik tretmana je već dobio i ime Wiihabilitation, a u njegovoj primjeni su preporučene uglavnom sportske igre kao kuglanje, boks, golf i tenis.

TAGOVIkontroler konzola medicina nintendo wii

Komentiraj