Gadgeti

snimi iduću starletu na centru maksimira iz zraka

Aside Banners

Xiaomi nastavlja uspješan niz – predstavili nevjerojatno jeftin i sposoban dron

Xiaomi bi mogao nadmašiti Apple i Samsung uskoro - ako ovako nastavi.

Piše , Objavljeno

Prošli tjedan smo predstavili Xiaomijev ogroman smartphone s velikom baterijom s dovoljno soka da ga ne morate puniti danima.

Uz nevjerojatno pristupačne smartphone uređaje, fitness trackere, powerbankove i ostale gadgete, Xiaomi se bacio u proizvodnju visoko-kvalitetnih dronova. Koji će također biti pristupačniji od konkurencije.

xiaomi (2)

Mi Drone kvadkopter dolazi s 4K kamerom koja snima u 30 frameova po sekundi. Baterija od 5100 mAh jamči pola sata letenja i snimanja.

Mi Drone zvuči stvarno dobro, pogotovo kad spomenete cijenu od 460 dolara. Netko će nabaciti kuknjavu o hrvatskoj plaći, minimalcu i visokoj cijeni. Paaaaa, probaj kupiti DJI Phantom 3 4K za 800 dolara pa će ti biti jasno zašto nam 460 dolara zvuči prokleto dobro. Ako misliš da ti ne treba 4K kvaliteta slike, možeš uzeti i “samo” HD verziju za sto dolara manje. Kamera i rotori se mogu rasklopiti, a baterija je također lako zamjenjiva. Za 15 dolara kupiš ruksak u koji stane čitav dron.

xiaomi (3)

Specifikacije Mi Dronea ga čak stavljaju u klasu s DJI Phantom 4 modelom, high-end dronom na čijoj ceduljici piše cijena od 1400 dolara.

Ako ne vjerujete Xiaomiju jer “je kineski proizvod” – DJI je postavio standarde na tržištu, a također je iz Kine. Još ćemo malo sačekati da Mi Drone postane dostupan pa da vidimo stvarne rezultate i snimke iz zraka prije nego se odlučimo na kupnju. Jer realno – dron nije ista stvar kao smartphone. A tko zna… Možda DJI i Yuneec osjete pritisak od Xiaomijevog agresivnog spuštanja cijena pa i oni nastupe na sličan način.

xiaomi (4)

Nama je u San Andreasu uvijek zapinjala misija s avionom jer se ne snalazimo s 2 analoga, ali autopilot funkcija bi nam riješila sve probleme. Možda i nabavimo koji dron.

TAGOVIdron gopro smartphone xiaomi

Komentiraj