Gadgeti

Aside Banners

Yahoo donosi openID

Iz Yahooa je stigla obavijest kojoj se nisu nadali ni najoptimističniji korisnici njihovih mail servisa. Od 30. siječnja, svih 250 milijuna Yahoo korisnika će dobiti mogućnost korištenja openID funkcije.

Piše , Objavljeno

Ono što će dobiti korištenjem te funkcije je mogućnost logiranja na stranice koje podržavaju openID bez potrebe za posebnom registracijom, već će biti dovoljno koristiti svoju Yahoo registraciju.

Korištenje ove funkcije će uvelike omogućiti komfornije surfanje Yahoo korisnicima, jer više neće biti potrebe za smišljanjem i pamćenjem različitih usernamea i lozinki kad god naletite na stranicu koja od vas zahtjeva registraciju.

Nakon što se openID aktivira, svaka stranica koja ga bude podržavala, nudit će i opciju za Yahoo korisnike koji će nakon odabira iste biti automatski upućeni na Yahoo mail na kojemu će samo trebati potvrditi svoje podatke i odmah nakon toga vraćeni na početnu stranicu na kojoj će onda već biti ulogirani.

Yahoo trenutno u bazi ima oko 9000 stranica koje će podržavati openID, ali taj broj iz dana u dan sve više raste, pa bi se do puštanja usluge na korištenje mogao uvelike povećati.

TAGOVIinternet openID web yahoo

Komentiraj