Gaming

broje se pare

Aside Banners

EA Sports i Premier liga sklapaju jako skup posao, vrijedan čak 588 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

EA Sports. It’s in the game!

Nekoć smo vjerovali da gotovo svaki klinac zna za ovaj slogan, a čak smo znali random klince na ulici čuti kako ga citiraju. EA Sports je od tih vremena još više narastao (iako već sto godina nisu izbacili nikakvu igrivu košarku s NBA licencom).

Sada najavljuju šestogodišnje partnerstvo s engleskom Premier ligom kako bi imali ekskluzivna prava na natjecanje i klubove.

Ako sve prođe kako treba, šuška se kako bi produženje ugovora moglo biti dvostruko skuplje od ovog prvog dogovora.

Ako posjetite službenu stranicu za FIFA 23, EA Sports su napisali sljedeće:

„EA Sports FIFA 23 je jedino mjesto gdje možete iskusiti natjecanje, energiju i uzbuđenje najpopularnije lige na svijetu. Igrajte sa svih 20 premierligaških klubova, zajedno s njihovim dresovima i logotipovima za sezonu 2022/2023 uz autentične prijenose, komentare i koreografije prije utakmice koje ovo čine najautentičnijim predstavljanjem lige; ekskluzivno za igrače FIFA-e 23.”

Ovaj dogovor ne uključuje samo prava na Premier ligu već EA može biti i jedan od glavnih sponzora. Ovaj posao se sklapa samo nekoliko mjeseci nakon što su EA i FIFA raskrstili. FIFA 23 je ujedno i posljednja FIFA, nakon nje stiže i novo ime EA Sports FC. Malo manje prepoznatljivo i ne kotrlja se tako lako s jezika kao FIFA, ali vjerujemo da će i dalje biti najbolja nogometna simulacija za konzole i računala. Kad je već KONAMI ispustio loptu i napravio eFootball.

TAGOVIea ea sports electronic arts FIFA Gaming nogomet premier liga