Gaming

Koja korona?

Aside Banners

Gaming industrija probija novčani plafon unatoč koroni

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: JESHOOTS.COM/Unsplash/IDESH edit

Već smo navikli slušati kako je strašno i teško u ovom korona razdoblju. Ekonomije propadaju, društveni život izumire, određene industrijske grane jako pate, poslovi nestaju, svi živimo sve naše živote u vlastita četiri zida – jednostavno P-R-E-S-T-R-A-Š-N-O. Bar tako kažu…

Mi smo ipak otkrili nešto sasvim suprotno. Gaming industrija je ostvarila porast u kvartalu lipanj-rujan kao nikad do sad (pam pam pampam – ne možemo jednostavno ne čuti svaki put Pokemon uvodnu špicu).

Točnije sveukupno su u navedenom kvartalu zaradili 11.2 milijardi američkih dolara, a prošle godine u isto vrijeme su “tek” skupili 10.4 milijardi američkih dolara.

Iz toga se može zaključiti da je korona svima na svijetu promijenila planove, ali to ne mora značiti ništa loše kao što vidimo u konkretnom slučaju gaming svijeta.

Jedva čekamo trenutak kad će Hrvatska realnost uskočiti na gaming vlak za nekih 10-tak godina.

Znalci su najavili kako je moguće da u i posljednjem kvartalu ponovno probijemo novčani rekord gaming industrije jer su izašle konzole nove generacije.

Mi mislimo da to neće biti slučaj s obzirom na to da nije moguće igdje ikako naručiti PlayStation 5 odnosno trošili bi mi novce, ali nemamo gdje…

Sony Sony, opet si sve uprskao.

TAGOVIGaming industrija