Gaming

switch ide u povijest?

Aside Banners

Gaming PC u obliku Nintenda Switch? Da, moguće je, a cijena je vrh!

Piše , Objavljeno

Izvor: Steam

Valve je poznat po svom gaming servisu Steam, a sada su se potrudili i isprsili se s novom prijenosnom konzolom koja je zapravo gaming PC. Moći ćeš se najdraže PC igre igrati i u pokretu, a ovaj put ne mislimo na nošenje laptopa posvuda.

Za sve one kojima je dosadilo čekati dolazak igara na Nintendo Switch, Valveova mašina nazvana Steam Deck će ti pružiti okus PC gejmanja u prijenosnom obliku. Cijena najjeftinijeg modela će biti 399 dolara, a najskupljeg 649 – naravno, ovisno o prostoru za pohranu podataka i brzini procesora.

Ovo je prijenosno računalo. Nova vrsta prijenosnog računala. Handheld računalo koje nas oblikom podsjeća na PSP i Playstation Vitu. Da, mogli bismo baciti i usporedbu sa Switchem, ali nije toliko zaigrano i šareno.

Evo kako izgleda:

Steam Deck2
Galerija

Korisnici će moći instalirati računalni softver, surfati webom u uobičajenom browseru, a spaja se i na monitore i ostalu gaming periferiju. Ako ti dosade d-padovi i analog stickovi, spojiš ga na tipkovnicu i miš i uništavaš vanzemaljske rase – ako je to tvoj đir.

Također – ako imaš i računalo i Steam Deck, gdje god igraš igru, napredak u igri se sejva tako da možeš u pokretu igrati igru u tramvaju i nastaviti na velikom računalu čim dođeš kući. U teoriji zvuči fantastično, zanima nas kako će to izgledati u praksi.

Krasi ga 7-inčni LCD ekran osjetljiv na dodir, pristojna rezolucija od 1280 x 800 te brzina osvježavanja ekrana od 60 Hz. Dolazi i s dva trackpada za igre koje nisu zamišljene kao konzolaške, a u kombinaciji trackpada i žiroskopa – korisnici bi lakše mogli igrati te PC igre koje su možda ranije ovisile o miši. Još jednom ponavljamo – teorijski wow, za praksu ćemo još malo sačekati. Neki se već kunu da može zamijeniti Nintendo Switch, zbog širokog potencijala Linuxa kao operativnog sustava.

Steam Deck dolazi sa 64, 256 i 512 GB prostora za pohranu podataka, a sve je dodatno proširivo SD karticama. Baterija bi trebala trajati između sedam i osam sati, ali će tek nadolazeće recenzije ukazati na stvarnu situaciju. Trajanje baterije bi moglo biti krucijalno za ovakav tip proizvoda.

Gejmanje na PC-ju bi odsad moglo biti dostupno na svakom koraku i iskreno nas zanima kako će izgledati ta budućnost. Više informacija pogledajte na službenoj stranici.

Gaming PC u obliku Nintenda Switch? Da, moguće je, a cijena je vrh!