Gaming

ne trebaš nintendo wii

Aside Banners

Hakirao je boksačku igru s Nintenda iz 80-ih. Kontroler su mu vlastite šake!

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Nintendo Wii je bio revolucionaran jer je korisnicima omogućio upravljanje igrama pokretima tijela. Okej, znamo da je i mrdanje palcem po kontroleru pokret tijela, ali znaš na što mislimo – zamahivanje, skakanje, okretanje kontrolera. Ovaj lik je dobio ideju vratiti se kroz vrijeme i omogućiti upravljanje NES igrom vlastitim tijelom bez potrebe za kontrolerom. Kome uopće treba Wii?

Nintendo Punch-Out je boksačka igra s Nintenda koja je bila hit. Ian Charnas se odlučio na zahtjevan pothvat – želio je kontrolirati svog boksača vlastitim tijelom.

Koristio je AI platforme koje procjenjuju pozu tijela i praktički prate tvoj kostur. Morao je i hakirati igru kako bi barem malo usporio protivnike. Protivnici su bili prebrzi jer udarac šakom zahtijeva više vremena nego obični pritisak gumba na kontroleru.

Sve o Ianovom procesu možete vidjeti u videu – koji je zanimljiv i zabavan čak i ako ne znaš ništa o tehnologiji, hardveru i kodu. Ima i malu mačku.

Rezultat je svakako zanimljiv, a možete ga zaigrati i sami na RealLifePunchout.com. Trebat će vam web-kamera. I strpljenja.

TAGOVIboks diy Gaming haker igra NES nintendo punch out