Gaming

ikea or doom? može oboje

Aside Banners

“Ljubavi, idemo u Ikeu!” To ćeš reći kad skužiš da na ovoj pametnoj žarulji možeš igrati Doom

Piše , Objavljeno

Izvor: Next-Hack

Nedavno smo ponovno objavili članak u kojem je jedan lik odlučio pokrenuti Doom na testu za trudnoću. Možda baš i ne želiš da ti testovi za trudnoću leže po stanu, da ne uplašiš goste ili da se ne urekneš, ali Ikeina pametna rasvjeta bi već mogla proći.

“Može li pokrenuti Doom?” je vječno pitanje. Sve što ima mikroprocesor vjerojatno može pokrenuti Doom, tu legendarnu igru iz 1993. godine koja je postala još popularnija kad je Internet zajednica odlučila koristiti ju za svoje kreativne projekte i hackove.

Ikea Tradfri GU10 345 RGB LED žarulja je korištena za ovaj projekt, ali s obzirom da nema nikakvih gumba ili display, ekipa iz Next-Hacka je to odlučila dodati. Nećeš uhvatiti ljubljenu djevojku za ruku i otići u Ikeu kako bi igrao Doom, ipak su ovi momci malo i modificirali Doom kako bi se uopće mogao pokrenuti na žaruljinih smiješnih 108 kB RAM-a.

Nažalost, Next-Hack je skinuo sve javno dostupne materijale, čak i Youtube video koji je prikazivao ovaj projekt. Ne znamo tko ih je natjerao, ali internet je zbog tog malo tužnije mjesto.

Na čemu idućem će se igrati Doom? Može neka govornica u Zagrebu?

TAGOVIDoom hack IKEA