Gaming

samo ljubav i cijeli kontroleri

Aside Banners

Najbolje kooperativne igre za PS4. Podijeli kauč i kontrolere

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot / Unsplash

Živimo u vremenu online multiplayera, moda koji uvjerljivo vlada gaming listama, a ono što nam nedostaje je dijeljenje kontrolera ispred istog televizora dok masne ruke od flipsa brišeš o kauč. Nije sve tako crno, kooperativnih igara još uvijek ima i idealne su za zbližavanje ili zabavu s dragim ljudima. Izabrali smo najbolje. Naravno, nama najbolje — kao što svaka ovakva lista zapravo biva odraz vrijednosti autora članka.

Neke od ovih igara su „nategnuto kooperativne”, zapravo se nekad natječeš protiv osobe pored sebe, ali je zabava tako nevina i zabavna da ne bi trebalo biti razbijenih kontrolera. Ono što zapravo želimo promovirati ovim naslovima je zdravo gejmanje u okruženju najmilijih.

Overcooked

Još od vremena 386-ica i Windowsa 95 smo voljeli kuhati. U igrama. Bila je neka igra u kojoj slažeš svoju pizzu pa ju stručni panel ocjenjuje. Igra je bila jednostavna i šarena, sve što nam je tada trebalo.

Danas su stvari daleko naprednije — čak i sa šarenim igrama u kojima je glavna tema kuhanje. Overcooked je s razlogom hit, a igra sjaji kad se okupite svi ispred jednog TV-a, čak i postaje teža ako je, kako kaže stara engleska poslovica o juhama, previše kuhara.

Narudžbe se pojavljuju na vrhu ekrana, treba ih pripremiti što prije, ali nije sve tako jednostavno kao što se na prvu čini. Ako ste gledali Hell’s Kitchen ili hit seriju The Bear, znate kako u kuhinji zna biti kaotično. Treba iz tog kaosa isplivati skupa.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Crash je zaštitno lice Playstationa i drago nam je da su ga vratili, makar i kao remake. Tri igre u jednoj, znatno poboljšane u odnosu na svoje starije verzije i što se tiče samog dizajna, ali i zvuka. Kontrole su malo old-school ako ste navikli na novije igre, ali brzo ćete pohvatati sve.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

A gle… Ograničili smo se s Playstationom pa ništa od Mario Karta, ali Crash Team Racing je iduća najbolja stvar na konzolama. Team Sonic Racing nismo još zaigrali, ali CTR pruža sate zabave, a utrke traju svega po par minuta.

Everybody’s Golf

Nije uopće važno što mislite o golfu kao sportu, Everybody’s Golf je iznimno podcijenjena igra na europskom tržištu upravo zbog tematike, ali u pitanju je klasik. Nećete moći povjerovati kako ste se navukli na nabijanje golf loptice po različitim terenima, a offline multiplayer također nudi sate i sate zabave. Dobro je u dvoje, ali tek u četvero?!

Diablo III

Klasik je uspio pronaći put kroz mračno razdoblje ljudske povijesti i 2014. se pojavio na „četvorci”. Već više puta smo čuli kako je ova igra odgovorna za buđenje gejmerskog gena u nekim djevojkama, ponajviše zahvaljujući odličnom kooperativnom modu koji su igrale sa svojim dečkima. Sada muževima. Nadamo se. Djeluje premračno, ali danas je lakše nego ikad nagovoriti djevojku na hack’n’slash s elementima fantasyja. Hvala Igri prijestolja.

Trine 4: The Nightmare Prince

Ako se sjećate old-school klasika Vikings lost in time, imali ste tri lika različitih sposobnosti koje ste morali kombinirati na najrazličitije načine kako biste riješili probleme na svakoj razini. E upravo to je Trine, samo naprednije. Već četvrti nastavak je u pitanju, znate da igra ima sljedbenike. Divni 2D svjetovi u kojima možete uz sebi omiljenu osobu rješavati vrhunske zagonetke, odličan platformer kakvih je danas sve manje. I soundtrack je divan, slušamo ga čak i dok radimo.

Little Nightmares

S ovim malo varamo. Ovo je igra za jednog igrača, ali ako podijeliš kontroler s vremena na vrijeme, užitak će biti znatno veći. Atmosferična priča u kojoj pokušavaš pomoći malenom dječaku da zbriše iz svijeta u kojem ga se pokvarene duše žele dočepati. Svi strahovi iz našeg djetinjstva su izronili tijekom igranja ove nevjerojatne igre, a uistinu je divno iskustvo podijeliti to s nekim.

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2

Još jedan remaster klasika. Pardon… Remaster dva klasika u jednom. Vrhunska igra koja postaje znatno zabavnija kada su „ukopčana” dva kontrolera, kada te netko izaziva, smije se tvojim fejlovima i zna pjesme sa soundtracka.

A Way Out

Jedinstvena igra iz 2018. napravljena da bude isključivo kooperativna. Radnja je smještena u zatvor u sedamdesetima, baš kao i oba igrača, a cilj je bijeg iz zatvora. Odlična igra koja podsjeća na film, a uz sebe ćeš trebati nekoga kome potpuno vjeruješ. Tople preporuke za ovo, toplije od zatvorske kaše.

TAGOVIGaming igre multiplayer playstation playstation 4 PS4