Gaming

daj gaaaa

Aside Banners

Nintendo Switch Pro – sve što znamo, želimo i očekujemo

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Informacije cure sa svih strana. Ne znamo kome vjerovati i je li moguće da gotovo svi imaju krticu u Nintendu? Nažalost, informacije nisu procurile do nas, ali smo se načitali tekstova onih do kojih informacije jesu nekakvim čudom došle.

U ovoj godini svi očekuju novu verziju Switcha kojoj su svi fanovi i portali već dali ime koje glasi Nintendo Switch Pro, što je i logično s obzirom na to da imamo Lite model.

Zašto fanovi očekuju novi model ove godine?

2017. godine je izašao prvi Switch, a 2019. je izašao Switch Lite – lako je zaključiti da nam sada treba uslijediti “profesionalna” verzija nakon što su prošle dvije godine od “bez-šećerne” inačice najbolje sporedne konzole.

Nintendo je početkom veljače u jednom Q&A-ju izjavio kako ne planiraju tako skoro najavljivati ikakav novi model, ali mi im ne vjerujemo!

Najveće nade za ovogodišnju najavu i distribuciju novog Nintendaća nam održava činjenica da je nedavno, pazi sada, iscurila informacija da Nintendo surađuje sa Samsungom. Žele koristiti novi popularni OLED ekran za novu konzolu koji bi trebao biti veći te bi na TV-u trebali imati super-popularno 4k iskustvo.

Jedna tužna vijest je ta da bi sam zaslon trebao biti razlučivosti od 720p, a svi su se nadali nadogradnji na 1080p odnosno FullHD.

Uz sve to, obožavatelji se nadaju boljem kontrastu ekrana i da će manje crpiti bateriju koja bi trebala biti većih kapaciteta.

Hlađenje je znalo biti problem pa se i u tom pogledu svu nadamo poboljšanju.

Još smo osobno zatražili veću internu memoriju te da se putem Bluetootha možemo spojiti na uređaje koji na sebi ne nose Nintendo logo te ne moramo izdvajati 500 kuna za Joy-cone nego da nam dopuste da nekakva AliExpress verzija odradi jednako dobar posao.

 

Ne, ovo nije nova generacija

Svakako, treba naglasiti da ovo neće biti next-gen konzola koja je u rangu s PS5 ili Xbox S/X, nego na ovu nadogradnju treba više gledati kao što je bio skok s PS4 na PS4 Pro.

Cjenovno se nagađa da će novi model koštati 299 američkih dolara, a da će stari, “srednji model” pasti s cijenom, a da će Lite ostati na 199 američkih dolara. Živi bili pa vidjeli.

Osjećamo kako ćemo za par dana saznati istinu. Naša gamerska intuicija nam to govori. Samo strpljivo.

TAGOVIGaming konzole nintendo nintendo switch pro