Gaming

Owen Wilson: *WOW*

Aside Banners

Ova 3D rekreacija Van Goghove slike u Minecraftu apsolutno je ludilo

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Jedan izrazito marljiv Youtuber odlučio je poznati Van Goghov komad Starry Night rekreirati digitalno, i to u Minecraft svemiru, prenosi CBR.com.

Njegov je pothvat trajao mjesec dana, a rezultat je dostojan mjesta u muzeju.

YouTuber ChrisDaCow, koji već godinama pedantno gradi u Minecraftu, na svom je kanalu podijelio video u kojemu je dokumentirao rad i procese rješavanja problema koje je koristio da bi oživio svoju ideju.

“Postavio sam si cilj jer se čini da bi Starry Night bilo tako lijepo mjesto za šetnju”, izjavio je ChrisDaCow u intervjuu za PC Gamer.

Objasnio je kako je želio moći podići pogled iz unutrašnjosti grada i zapravo vidjeti Van Goghovo Starry Night nebo. Iako nikada nije bio veliki obožavatelj Van Gogha prije nego što je počeo, nakon što je dovršio cijeli projekt, sada mu je upravo on omiljeni umjetnik.

Zbog izazova s kojima se susreo u izradi Starry Nighta, i najvještiji Minecraft speedrunnere čupali bi si kosu… od brojanja pojedinačnih kuća na originalnoj slici, do obnove svakog stabla – dvaput.

Čak je nagovorio svog prijatelja da mu ažurira pet godina star softver koji bi mu pomogao bolje uskladiti blokove u igri s bojama korištenim u umjetničkom djelu. 

Ono što je kulminiralo bila je zapanjujuća gradnja izgledom jezivo slična originalu, a sve je prisilno napravljeno u 3D perspektivi, jer Minecraft ne bi bio dovoljno velik da učita udaljenost potrebnu za točnu 2D rekreaciju.

Inače, Starry Night je slika ulja na platnu koju je naslikao Vincent van Gogh 1889. godine, koja prikazuje pogled na zamišljeno selo iz sobe njegovog azila u Francuskoj.

Jedna je od najpoznatijih slika na svijetu, a danas se nalazi u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

 

 

TAGOVIigre minecraft slika starry night vincent van gogh