Gaming

ljepota može biti digitalna

Aside Banners

Ova igra za mobitel toliko šiba da izlazi i za konzole – možda je vrijeme da ju skineš bar na mobitel

Piše , Objavljeno

Izvor: IGN

Ne sjećamo se kada je to bilo. Radi li se o jednoj od neprospavanih noći ili obavljanju dvice na WC-u, ali znamo da je to bilo jedno uobičajeno skrolanje po Play storeu kada smo tražili što igrati.

Naišli smo na igru čiji naziv nismo mogli zapamtiti, ali u tom trenutku nam nije ni bilo bitno da je točan naziv Sky: Children of The Light. Estetski je igra jako nalikovala PS3 hitu (koji smo mi igrali na PS4) Journey. Pomislili smo: “Ma da, moš’ si mislit’ da igra za mobitel tako izgleda.”

Nismo znali koliko nismo znali.

Skinuli smo igru, malo je potrajalo jer se ipak radi o većem zalogaju. Čim se krenula paliti, povezali smo logo izdavača/developera Thatgamecompany – oni su i tvorci navedenog Journeya.

Ušli smo u glavni izbornik igre. Grafika je izgledala zadivljujuće, ali smo i dalje sumnjali da će tako biti i u igri. Iz izbornika smo vrlo lako prešli u igru i… Izgledala je predivno. Nije da plačemo na igre, ali je bilo blizu da bude gotovo skoro blizu. Daj pogledaj ti to… I čuj tu glazbu…

Igrali smo ju i sve je vrištalo Journey, ali nam to nije smetalo jer je ta igra i dalje jedno nezaboravno i lijepo iskustvo. U tome očito nismo jedini kada je baš ona osvojila nekoliko Game of the Year nagrada.

Sama ideja da igrate s drugim igračima s kojima komunicirate na vrlo jednostavan, netekstualan, netoksičan način nam je bila vrh.

To je preneseno i u Thatgameconpanyjevom novom uratku. Ponovno ste slatko stvorenje koje nosi plašt. Ovaj put možete svoje suigrače voditi za ruku. Preslatko. (Ovakve izljeve imamo samo kada su u pitanju psići i ova igra.)

Sky je posebna igra. Možda čak i jedina koja nama pada napamet s tako inovativnom, kooperativnom multiplayer izvedbom koja vas nagrađuje kada pomažete drugim igračima. Bilo da se radi o vođenju novih igrača kroz složene nivoe, pomagajući im da riješe zagonetke ili pokazujući im tajne prostore.

Istražili smo više o Sky: Children of The Light. Saznali smo da je u svojoj drugoj godini života osvojila raznorazne nagrade. Izašla je 2019. za iPhone i okej je prošla, ali nakon što je 2020. vidjela svjetlo dana kao Android verzija – sve je eksplodiralo.

Toliko je sve eksplodiralo da se napokon priča o ostvarenju Switch verziji koja bi trebala izaći u srpnju ove godine te će biti moguć takozvani crossplay s iOS i Android igračima.

Najjača stvar od svega, igra će biti besplatna kao što je i na drugim navedenim platformama. Naravno da developeri zarađuju od ove igre, ali putem season passeva koji te nagrađuju kozmetičkim i drugim dodacima. Dakle, nije potrebno trošiti novce da biste uživali u ovom umjetničkom djelu.

Čak je otvorena i beta ako želiš igrati igru ranije i pomoći developerima. Naravno, ako si među sretnicima koji već imaju Switch.

Da, ovo je umjetnost, kao što je bio Flower i Journey. Sky: Children of The Light – najbolja igra za mobilne uređaje ikada (do sada).

Igra koju će i vaši bližnji game-mrzitelji zavoljeti.

Besplatna je trenutno za mobilne uređaje i tamo izgleda opako dobro.

TAGOVIGaming igre journey sky: children of the light smartphone igre