Gaming

novo

Aside Banners

Što recenzije kažu o novim i skupim VR naočalama za Playstation?

Piše , Objavljeno

Izvor: Sony

Napokon je dignuta zabrana objavljivanja recenzija za nove Sonyjeve VR2 naočale, ekskluzivno dostupne za PlayStation 5 koje uskoro stižu u prodavaonice diljem svijeta. Naravno, uz VR2 naočale stižu i kontroleri i igre.

Konkurencije ne nedostaje, ali PSVR2 imaju poznato ime što bi kod nekih korisnika moglo prevagnuti. Cijena je velika čak i ako već posjedujete PlayStation 5, ali uz kombinaciju s kupnjom „petice” u pitanju je skup paket.

Cijena samih naočala je 549.99 dolara u Americi, u Europi 599 eura.

Ars Technica ističe kako je cijena velika te da ćete dobiti platformu koja ima malenu bazu igara, a da Sonyjev toplo-hladni pristup vezan za VR ne ohrabruje.

Eurogamer pak ističe kako ovo nije nešto što opušteno kupite s obzirom na cijenu. Kutija je pozamašna, a u njoj možete pronaći headset, dva Sense kontrolera i dodatke. Jednostavnije je za korištenje od PSVR1 sustava, sve što trebate je jedan dugački USB-C kabl.

IGN piše kako će 42 naslova biti dostupna na dan premijere, što se može još promijeniti do samog datuma. Zvuči puno, ali dodaju kako su samo tri ekskluzive za PS5 u pitanju. Horizon: Call of the Mountain te dva besplatna VR moda za Gran Turismo 7 i Resident Evil Village.

CNET nije zadovoljan s kompatibilnosti starijih igara. Neke ćete morati updateati, za neke ćete morati dodatno platiti novu verziju, a neke će potonuti u zaborav kao što su Super Stardust, Wipeout i Blood and Truth.

Polygon je možda najbolje sročio cijelu priču.

„Da, PSVR 2 ima tonu potencijala — ali zasad, to je to.”

Sve ovisi o igrama.

Ako želite pročitati više recenzija koje idu u dubinu, samo kliknite na naslove stranica koje smo naveli. Znat ćete sve što vam je potrebno za odluku. Naravno, uz kombo sa stanjem bankovnog računa.

Nikad dosta reakcija na VR pa evo jedan bonus video.

TAGOVIGaming konzole playstation playstation 5 virtualna stvarnost VR