Auto & Tech

Ova sitnica spašava živote

Aside Banners

Gmail i službeno uveo “undo” opciju kojom možete zaustaviti slanje maila

Piše , Objavljeno

Svatko tko na dnevnoj bazi radi sa slanjem mailova sigurno se tijekom karijere našao u situaciji da napravio pogrešku ili se u zadnji tren predomisli oko slanja. Sada postoji rješenje i za taj problem!

gmail

Iako u nekom svom obliku postoji već dobrih šest godina, “undo” (iliti po naški prilično nespretno “poništiti”) opcija je tek sada i službeno postala dio Gmail sustava. Radi se o jednoj od onih sitnica koje su kod ovakvih sustava ne samo potrebne, nego čak i nužne, pogotovo za one ljude koji dnevno izmjenjuju na desetke, pa čak i stotine mailova. Na kraju krajeva, svi smo se našli u situaciji da smo golu sliku svoje djevojke slučajno poslali majci ili šefovima u seksualnom kontekstu spomenuli svu bližu i dalju rodbinu da bismo svega par sekundi nakon slanja shvatili kakvu smo pogrešku učinili, zar ne? Zar ne?!?! Uglavnom, Google se poput pohlepnog, ali relativno poštenog roditelja uvijek brinuo o nama i našoj dobrobiti pa je “undo” opcija sada postala stvarnost. Ako ju već niste uključili, slijedite ova tri jednostavna koraka i sve će biti gotovo prije nego ste i započeli. Prvo što trebate jest u svom Gmail pregledniku otići na ikonu u gornjem desnom kutu, prepoznatljivu po piktogramu zupčanika Golfa Duje.

gmail 1 Pritiskom na nju će vam se spustiti maleni izbornik u kojem odaberete opciju “Settings”. Nakon toga pronađete redak označen s “Undo Send”, stavite kvačicu pored “Enable Undo Send” i odaberete period u kojem imate priliku zaustaviti slanje maila. Ponuđeno je najmanje 5 sekundi, a najviše 30 sekundi, što je svakako i naša iskrena preporuka. Za kraj ne zaboravite stisnuti “Save Changes” na dnu “Setting”s stranice, jer bez toga vam je džaba sav posao. I to je to!

gmail 2 Dakle, imate maksimalno 30 sekundi da se predomislite oko slanja maila, a nakon toga vam više niti bog niti Google ne mogu pomoći. A kako na kraju poništiti taj neželjeni mail? Nakon što stisnete “Send” i shvatite kakvu ste grešku učinili, ne morate paničariti jer nije kasno. Prvi vrhu ekrana negdje po sredini će se pojaviti malena poruka koja glasi “Your message has been sent. Undo View message.

gmail 3 Ono što vi želite jest kliknuti na opciju “Undo” i stvar je riješena. Još uvijek imate posao, vaša djevojka vas neće ostaviti, a vaši prijatelji ne moraju saznati što točno mislite o njima. Hvala, Google!

TAGOVIgmail google mail prekid slanja undo

Komentiraj