Auto & Tech

Drugi pokušaj

Aside Banners

Google Glass je propao, ali Snapchat ne odustaje od pametnih naočala

Možda do sada nisu zaživjele, ali pametne naočale bi mogle dobiti drugi vjetar novim proizvodom novooformljenog Snap Inc.-a.

Piše , Objavljeno

Snapchat je doživio sudbinu mnogih modernih aplikacija te je narastao do tih razmjera da mu ime više jednostavno ne pristaje. Šireći svoju paletu proizvoda, tako se pojavila potreba za promjenom naziva krovne organizacije, koja od sada nosi naziv Snap Inc., a iako će joj Snapchat biti glavni fokus, imaju još par aseva u rukavu. Najzanimljiviji je svakako Spectacles, naočale s ugrađenim kamerama koje mogu snimati 10-sekundne video isječke i automatski ih slati na Snapchat.

Spectacles je zapravo mnogo manje inteligentni mlađi brat Google Glassa, pompozno najavljivane revolucije koja je neslavno završila prije godinu dana totalnom propašću tog projekta. Googleove pametne naočale su imale mnoštvo problema, od kojih je svakako jedan od najbitnijih bio cijena od 1 500 dolara, a Spectacles pokušava anulirati takvu sudbinu cijenom od svega 130 dolara (oko 800 kuna). Istina, s takvim snižavanjem cijena mora doći i do određenih rezanja, tako da Spectacles nema niti jednu funkciju koja je Google Glass činila “pametnim”, uključujući i proširenu stvarnost, već se u suštini radi o običnim naočalama s ugrađenim kamericama koje su spojene direktno na korisnikov Snapchat.

Snapchat Spectacles – promo video:

Naočale koriste vrlo kvalitetne mikro kamere, a baterija traje gotovo cijeli dan, tako da se jendim punjenjem može okinuti vrlo velika količina snapova. Kada se trebaju puniti, jednostavno se stave u svoje kućište i ostave par sati, otprilike kao noveAppleove AirPods slušalice. Dolaze u tri boje (crna, plavozelena i svjetlocrvena), a kada se video snima, oko kamerica se pojavi bijelo svjetlo. Inače, video koji će se na Snapchat slati putem Spectaclesa će biti okruglog formata, kako bi se naglasila autentičnost snimka, a hoće li sve ovo biti dovoljno da ekipa popuši foru i možda pokrene novu revoluciju pametnih naočala, vidjeti ćemo vrlo skoro!

TAGOVIGoogle Glass pametne naočale snap snapchat spectacles video

Komentiraj