Auto & Tech

Sve oko nas je iluzija!

Aside Banners

Google je krenuo sa svojim velikim virtualnim projektom ‘Endgame’, a oni koji prežive – pričat će!

Piše , Objavljeno

Google još jednom pokušava izbrisati granice virtualnih svjetova i naših svakodnevnih života, a proširena stvarnost Endgamea u tome odlazi najdalje.

endgameGoogle nije početnik u svijetu proširene stvarnosti i interaktivnih virtualnih igara, a svoje najveće uspjehe može zahvaliti čovjeku po imenu John Hanke i njegovom timu u Niantic Labsu. Oni stoje iza vjerojatno najpopularnijeg takvog proizvoda, interaktivne igre Ingress koja kombinira klasično rješavanje zagonetki, skupljanje resursa i gradnju s proširenom stvarnošću omogućenom modernim mobilnim uređajima poput smartphoneova i tableta. Sada ova ekipa odlazi korak dalje te u suradnji s piscem Jamesom Freyom donosi Endgame, projekt koji bi mogao promijeniti način na koji gledamo lakopernu gejmersku zabavu…

Endgame se temelji na svježe izdanom romanu Endgame: The Calling za koji se njegov autor, kontroverzni novinar James Frey, nada kako će postati veliki serijal proširen na sve medije, uključujući i televiziju, kino i računalne igre. Radnja samog romana nije toliko bitna, a spomenimo samo kako se radi o 12 tinejdžera rasutih po cijelom svijetu koji sudjeluju u visokorizičnom i mističnom natjecanju s posljedicama koje mogu dovesti apokalipse, a iza svega stoji drevna vanzemaljska civilizacija. Ono što je trenutno važnije jest da je ovaj potencijalni multimedijalni megahit i službeno zaživio upravo 7. listopada ove godine, počevši svoj uspon prema uspjehu kao masivna multiplayer igra temeljena na principima virtualne i proširene stvarnosti, a s obzirom na najave, izgleda kao uistinu ambiciozan projekt!

Endgame: Ancient Truth – teaser:

Koncept je takav da bi ova igra trebala ići ruku pod ruku s romanima i filmovima, prateći tako svakom novom edicijom aktualna događaja. Dio koji je trenutno dostupan može se smatrati svojevrsnim prednastavkom ili uvodnikom cijele priče, a počinje stranicom Ancient Societies koju vodi lik imena Stella. Ona predstavlja vašeg vodiča kroz igru te će vas upoznati s 12 različitih pradavnih civilizacija povezanih s 12 tinejdžera koji su u fokusu prve knjige. S vremenom će se cijela stvar razvijati u mnoštvo smjerova, a rješavanje različitih zagonetki i komunikacija s drugim igračima bi se trebala širiti sa same stranice na stvarni svijet.

Ancient Societies – promo:

Cilj je s vremenom dobiti na desetke tisuća igrača koji u različitim “klanovima” diljem svijeta pokušavaju ostvariti određeni cilj i na neki način prestići svoje suparnike, pritom se u svojim svjetovnim avanturama koristeći svim pogodnostima mobilnih uređaja. Svaki će njihov potez imati daljnji utjecaj na ostatak priče i njezino konačno rješenje, a svakim novim romanom bi ona trebala postajati sve epskija. Hoće li gejmeri prihvatiti ovakav način zabave ili će ona ostati rezervirana za “ekipu iz sjene“, vidjet ćemo već početkom iduće godine kada bi se Endgame: The Calling trebao maknuti s točke uvodnika i krenuti punom parom. Svijet se neće spasiti sam…

TAGOVIendgame google james frey proširena stvarnost virtualna stvarnost

Komentiraj