Auto & Tech

Produktivnosti, aj ti bok!

Aside Banners

Google sada dopušta igranje Pasijansa i Križić-kružića izravno iz preglednika

U stara su vremena 486-ica i prvih Pentiuma igre poput pasijansa bile jedna od omiljenih zanimacija, pogotovo starije populacije, a sada ih možemo igrati ravno iz preglednika!

Piše , Objavljeno

Tko se ne sjeća davnih Windowsa 95 i 98 i igranja Solitairea, Heartsa ili Minesweepera, taj je propustio najbolji period računalne revolucije. Dobro, lažemo, bilo je užasno dosadno i vrlo često nisi imao što drugo raditi nego do besvijesti slagati te glupe karte i tražiti te glupe mine, ali danas se s nostalgijom sjećamo tih davnih vremena i ponekad, ali samo ponekad, poželimo da se ona vrate. Barem na trenutak. Na svu sreću, dobri ljudi u Googleu su nam to odlučili omogućiti, a ne treba nam ništa osim Google pretražnika (znamo, riječ je glupa, ali pokušavamo biti u duhu hrvatskog jezika) i upisivanja par jednostavnih riječi.

google 1

Postupak je više nego jednostavan: otvoriš bilo koji preglednik, odeš na Googleov pretražnik i upišeš solitaire ili tic-tac-toe te u roku od pola sekunde možeš započeti partiju pasijansa ili križić kružića! Istina, nema to taj šmek kao na starim Windowsima, ali trebalo bi ubiti koju minuticu (ili sat) između dolaska na posao i ručka, a potom i između ručka i kraja radnog vremena. Mislite da pretjerujemo? Kada je Google 2010. godine izbacio Pac Man Google Doodle, izračunato je kako je izgubljeno ukupno 4,82 milijuna radnih sati, što je svakako brojka u kojoj se moglo učiniti puno posla. Tko zna, možda bi do sada već imali lijek za rak ili izmjenjivali recepte s vanzemaljcima na onom planetu koji su astronomi neki dan “otkrili” javnosti. Hmh, ma dobro, doći će i to… samo da završimo ovu partiju slaganja karata po redu i primamo se posla!

TAGOVIgoogle igrica križić kružić pasijans preglednik pretražnik solitaire tic-tac-toe

Komentiraj