Auto & Tech

nerdovski humor

Aside Banners

I Google ima svoje trikove

Google je jako koristan i to mu je posao, ali inženjeri u bijelim kutama i s naočalama debelih okvira koji se smucaju po njihovim laboratorijima ipak nisu bez smisla za humor, doduše, malo specifičnog. Predstavljamo nekoliko fora Google trikova.

Piše , Objavljeno

Google zna odgovor na život, svemir i sve oko nas

Google trik:42

Google trik:42


Ako u Google upišete “the answer to life the universe and everything” (bez navodnika) dobit ćete odgovor na “život, svemir i sve oko nas”. Naravno, radi se o referenci na odgovor na isto pitanje kojeg je u Vodiču kroz galaksiju za autostopere ponudio superkompjuter Deep Tought.

Do a barrel roll

Google trik:do a barrel roll

Google trik:do a barrel roll


Upišete li “do a barrel roll” u tražilicu, uz serviranje rezultata, Google će izvesti zahtjevan zrakoplovni manevar okretanja za 360 stupnjeva. Ujedno, “Do a barrel roll” savršeno je beskorisan savjet jednako primjenjiv u svakoj životnoj situaciji.

Anagram

Google trik:anagram

Google trik:anagram


Ako Googleom potražite anagrame, uz točne rezultate, Google će vas upitati:”Jeste li mislili:na agram” (ako tražite na engleskom, pitanje će biti:Did You mean:nag a ram).

Nakrivio se Google

Google trik:nakrivljeni

Google trik:nakrivljeni


Sljedeću beskorisnu foru otkrit ćete ako u tražilicu upišete riječi “tilt” ili “askew”. Stranica rezultata bit će blago nakrivljena.

Kajakom preko Tihog oceana

Google trik:kajakom preko oceana

Google trik:kajakom preko oceana


Ovaj trik naći ćete na Google mapama. Ako zatražite upute za put od Honolulua do Tokija, Google će vas savjetovati da šest tisuća kilometara oceana koji dijeli Havaje od Japana preveslate u kajaku (6. korak putovanja). Zahvaljujući tom savjetu, sigurno ćete izbjeći gužvu u prometu.

TAGOVIgoogle humor mape trikovi zabava

Komentiraj