Auto & Tech

Aside Banners

Gumball 3000 – bogati, drogirani, bahati i brzi

Ako ste iz uvoda stekli dojam da se radi o potomcima tuzemnih političara, niste daleko od istine, ali ovaj put ne pišem o njima. Riječ je o natjecateljima svjetski poznatog "Gumballa 3000".

Piše , Objavljeno

Ako ste iz naslova stekli dojam da se radi o potomcima tuzemnih političara, niste daleko od istine, ali ovaj put ne pišem o njima. Riječ je o natjecateljima svjetski poznatog “Gumballa 3000“. Radi se o adrenalinskim ovisnicima s predubokim džepovima koji svake godine (počevši od 1999.) sjedaju u svoje nabrijane pile i vozikaju se europskim prometnicama izazivajući jezu kod svakog prometnog murjaka.

Osnivač ovog internacionalnog rallya Maximillion Cooper jedne je večeri na svoje imanje pozvao 50 svojih ekscentričnih frendova i predložio im da se “trkaju” Europom i pritom prevale 5000 kilometara (3000 milja – odakle i broj u nazivu – za one koji su mislili da se radi o vojnoj postrojbi iz budućnosti). Naravno da je stari Max mislio i na provod.

fotka iz dokumentacije osiguravatelja u stečaju

fotka iz dokumentacije osiguravatelja u stečaju

Naime, sudionici rallya (posebno naglašavaju da se radi o rallyu, a ne o utrci) svake večeri partijaju gdje god ih utrka… pardon… rally, zatekne. Jutro kasnije na ulice izlaze dokoni “selebritiji” krvavih očiju i sjedaju u svoje automobile. Gumball 3000 u svojim je redovima ugostio poznate selbritije kao što su:Kate Moss, Guy Ritchie ili Adrien Brody, no tu su i opskurni likovi kao Brandon iz Beverly Hillsa ili priležnica bivšeg američkog predsjednika Clintona, Monica Lewinsky.

Ideja za takve utrke nije od jučer, jer još 70-ih se u Americi održavala slična “Cannonball Baker Sea-To-Shining Sea” utrka koja je nije naišla na odobravanje političkog vrha, pa je ugašena nakon samo četiri utrke, no to nije spriječilo snimanje nekolicine nastavaka filma “Cannonball“. Na slične je zapreke naišao i “Gumball” pa je ove godine rally prekinut zbog nesreće u koju su umiješani sudionici trke.

Vrijedi spomenuti da se ove godine na ruti našao i Dubrovnik poznat po već ionako kaotičnim vozačkim navikama svojih građana. Imajući na pameti balkanske manire domaćih vozača i jednu Paris Hilton za volanom nekog opakog bolida nakon burne noći…

Iduće godine sakrijte nejač u kuće ako želite da dožive neku novu umotvorinu “bogatih i dokonih”.

TAGOVIauti bogati gumball rally

Komentiraj