Auto & Tech

Hipsta pradajz

Aside Banners

Hipsterska digitalna Holga je fotić zbog kojeg će mutne i blijede fotke ponovno osvojiti svijet

Piše , Objavljeno

Dok se većina pali na oštrinu, kontraste i beskonačno mnogo boja, ima onih koji briju na mutno, blijedo i retro i kojima će Holga leći kao prevelike naočale na kariranu košulju. Strah nas je…

holga 1Bome, hipsteraj se i dalje drži itekako dobro i ne pokazuje nikakve znakove posustajanja, štoviše, izgleda kako je ovih dana jači nego ikada. Za to krivimo prvenstveno Instagram koji je postao svojevrsno sigurno utočište i prazno platno za sve one koje se žele izraziti na malo drugačiji način. I uz hrpu, ali HRPU filtera! Upravo je njima namijenjen novi Holga digitalni fotić, reanimacija smeća iz 70-ih godina prošlog stoljeća koje je bilo poznato po tome da je bilo jeftino i proizvodilo neke od kvalitetom najgorih fotki koje je ljudsko oko ikada vidjelo. Dobra/loša vijest: to će činiti i u skorijoj budućnosti!

holga 1

Naime, u Holgi su procijenili kako je tržište u velikoj potrebi za jeftinim digitalnim fotićem za mutne i blijede fotke kojima ne treba previše filtera da budu retro pa su postavili Kickstarter kampanju potražujući 50 tisuća kanadskih dolara, te su svoj cilj ostvarili već u prva dva dana! Sada im slijedi da se naberu još hrpe para i malo prošire svoju ponudu, vjerojatno novim objektivima, futrolama i sličnom dodatnom opremom.

Holga Digital – promo:

Što se tiče samog aparata, radi se o suštinski analognom uređaju koji od “digitalnog” ima samo pohranu fotki i prebacivanje istih na računalo/smartphone/društvene mreže putem WiFI SD kartice ili USB-a. Holga Digital tako nema niti LCD monitor već ćete kadar morati tražiti kroz maleni pretražnik, kao u dobra stara vremena. Od “dodatnih” je mogućnosti tu dugme koje mijenja format iz 4:3 u 1:1 i obrnuto, a na sam se uređaj da nakalemiti hrpa objektiva, među kojima i oni originalni iz vremena mladosti naših roditelja. Pa eto, ako vam nije bed dati 100-tinjak baksa za ovako nešto, navalite!

TAGOVIdigitalno fotić fotoaparat hipster holga retro

Komentiraj