Auto & Tech

Aside Banners

Idesh! najbajkovi

Jel' se to netko bunio što kod nas nema "motora"?! Časopis Cycle World odabrao je deset najboljih u 2007. a mi donosimo svoje favorite. Je li ovo sada za desetku?

Piše , Objavljeno

Ducati 1098

Ducati redovito odnosi titulu najboljeg u svojoj kategoriji, a vrlo visoko kotira i u našim mokrim snovima. Uravnotežen i iznimno lagan za upravljanje, dizajnom pokazuje da poštuje nasljeđe svojih prethodnika, posebice legendarne 916-tice, ova pilusina pojačana je trkaćom Testastretta Evoluzione mašinom. Iako cijenom nešto povoljniji u odnosu na prethodnike, i dalje prilično nedostižan za “prosječnog” kupca cijenom koja se kreće od 150 do 180 tisuća kuna, a i svi su primjerci unaprijed rasprodani.

Kawasaki ZX-14

Brz, prokleto brz i moćan! Istezanje vratnih mišića uslijed ubrzanja i zamućivanje perifernog vida zagarantirano. Prava trkaća mašina prilagođena uvjetima otvorene ceste, ipak prilagođen prohtjevima i onih koji se vole udobno voziti. Kawasakijev igrač definitivno postavlja nove granice u ovoj kategoriji.

Honda CBR 600RR

Svaki sretnik koji zajaše ovu mašinu ostat će zabezeknut. Najmanji predstavnik u klasi dokazuje da veliko nije nužno najbolje. Mašina izvlači i zadnju konjsku snagu i to se uz olakšanu ukupnu masu zaista osjeti, a pomaže i poboljšana aerodinamika.

Triumph Tiger 1050

Britanci su napokon pogodili ukus kupaca i stručnjaka i u ovoj kategoriji stvorivši odličan ali i privlačan motocikl. Temeljito izmijenjen, udobniji no ikada, spreman je za dugačka putovanja. Posebna pažnja posvećena je zvuku motora. Kakav li je to zvuk? Probajte, pa javite!

BMW K1 200GT

Nismo uspjeli provaliti vozi li se ova pila po našim cestama, ali znamo da nas ne bi puno žuljalo među nogama kada bi nas ova mrcina nosila autocestom. Ugodno vozikanje uz potpuni sportski doživljaj. Puno se mislilo upravo na uparivanje tih karakteristika, ali i na sigurnost. Najbolje od oba svijeta nalazi se u K1 200GT-u.

Harley-Davidson Fat Boy

Debeli je definitivno nenadhebiv u svojoj kategoriji cestovnih krstarica, a i šire. Svaki Harley donosi veeeeliku dozu karizme i jebačkog osjećaja, a zvuk… ah taj jedinstveni zvuk! Ovu generaciju legendarnog Fat Boja krasi gomila tehničkih inovacija, ali i novo poimanje HD udobnosti. Buraz, sjediš kao u omiljenoj fotelji, vjetar u kosi… naglo podizanje količine vlage “u zraku” je očito!

TAGOVIducati harley davidson honda kawasaki motori

Komentiraj