Auto & Tech

Aside Banners

Idesh! najbicevi

Downhill na montiću sa Sljemena nije vam ništa strano, prekoračenja brzine sa speckom vaša su svakodnevnica? Idesh! vam predstavlja bajkove ko' stvorene za vas...

Piše , Objavljeno

Downhill na montiću s vrha Sljemena nije vam ništa strano, a prekoračenja brzine sa speckom na otvorenoj cesti vaša su svakodnevnica? Idesh! vam predstavlja bajkove ko’ stvorene za vas…

Nakon automobila i motora, sljedeće prijevozno sredstvo koje vam može pružiti hrpu užitka, zabave i navalu adrenalina sigurno je bicikl, pogotovo ako ste hrabriji i odvažniji od drugih. Upravo za takve, Idesh! je pripremio mali pregled idealnih biciklina od kojih su neki i dosta skupi ali opet nisu najskuplji već jedni od provjerenijih i pouzdanijih.

Cannondale Scalpel Carbon Team Replica

Ako ste fan cross countrya i za vas je cesta tamo gdje vi odlučite, ovaj model Cannondalea je odličan izbor. Pokažite svima tko je tata prašine, ovaj bajk je stvoren za pobjednike.

Izrađen je od aluminija, a poneki dijelovi, poput vilice i felgi izrađeni su od ultra čvrstih i ultra laganih karbonskih vlakana. Za nezaustavljivo divljanje i bolju kontrolu tu su i pune gume koje zajedno s karbonskim felgama teže tek nešto preko kile, a čine točno polovicu ukupne cijene bicikla!

Cijena:11.000 $

Haro Mirra Pro

Za sve koji su u srcu još uvijek BMX banditi ovo će biti prava poslastica. Tvrtka Haro predstavila je plod uspješne dvanaestogodišnje suradnje s najpoznatijim BMX vozačem koji je i najzaslužniji za popularnost moderne BMX kulture.

On je Dave Mirra, a ovaj bajk predstavlja njegovu viziju pravog robusnog macho bemića kojeg prije svega odlikuju superiorna čvrstoća, lakoća, izdržljivost i dugotrajnost.

Cijena:800 $

Specialized S-Works TriCross

Ako preferirate brzu vožnju ali po nešto lošijem asfaltu i tvrđim stazama ovo je igračka za vas. Nazivaju ga čudom među karbonskim biciklima, zvijezdom kada se radi o savršenoj geometriji ovjesa i odličnom upravljanju te uglađenim snagatorom kada se radi o prijenosu snage.

Ističe se laganom konstrukcijom jer je uglavnom napravljen od karbonskih vlakana i prava je spužva za neravnine pod kotačima za koje je i predviđen.

Cijena:6000 $

Scott Addict Limited

Specijalno za biciklističke perfekcioniste, poznati proizvođač Scott izbacio je model upečatljivog imena Addict Limited koji sa svojih nepunih šest kila spada u sam vrh trkača perolake kategorije. Osim većih dijelova, kao što su rama, vilica, kotači, i najsitniji detalji, poput ručice za brzine napravljeni su od karbona a neki i od titana.

Također treba istaknuti poseban proces proizvodnje i obrade karbonskih vlakana kojemu je skinut takozvani ”kozmetički” gornji sloj kako bi se uštedio još pokoji gram.

Cijena:14.000 $

Sun Bicycles Chrome Classic Unicycle

Malo ćemo promijeniti ploču i predstaviti vam takozvanu ”fun on one” klasu, odnosno unicikl. Osim što je sam po sebi totalno otkačen, Sun Bicycles ističe još pokoji adut, a to su njegova čvrstoća, pouzdanost, udobnost i praktičnost. Ovo zadnje se odnosi na jednostavno namještanje visine sjedala ili pak njegovo uklanjanje.

Cijena:100 $

Diamondback Drifter

Za one koji vole bicikl i jedino što traže od njega je cool imidž i udobnost ovo je mrak izbor. Proizvođač naglašava da je pri izradi ovog ”čoper look” biciklina posvećena velika briga za detalje te da je na samom vrhu svoje klase kad se radi o kvaliteti. Izrađen je od aluminija, a ono što prvo upada u oči su kotači. Stražnji je dimenzija 20 inča dok je prednji ogromnih 24 inča. Malo detaljniji pogled otkriva i da je korišteno jako puno kroma. Ma pimpin’, nema šta!

Cijena:300 $, ništa naspram imidža

Gary Fisher Sun Spot 2007

I šećer na kraju, pila nad pilama, utjelovljenje velikog krosera samo s dva pomoćna kotačića. Odlikuje ga jedna fenomenalna stvar a to je, ne biste vjerovali, da može prevoziti vaše dijete tako da ga vi ne morate nositi.

Cijena:180 $, ništa naspram usluge koju vam može učiniti

TAGOVIbicikl dave mirra sport

Komentiraj