Auto & Tech

Meme 1o1

Aside Banners

INFOGRAFIKA: Što je to točno internet meme?!?!

Piše , Objavljeno

Ono što su vicevi o Chucku Norrisu bili prije 10 godina, to je danas meme. Jedina razlika je što nam meme nikada neće dosaditi!

meme

Koliko god vaše znanje o fenomenu memea bilo, svejedno je i dalje teško nekome objasniti što to točno meme jest. Ako vas majka, koja još uvijek u google tražilici upisuje cijelu internet adresu na koju želi otići, ili baka koja misli da je ‘pinkjuter’ sotona, pita: “Sinko, što je to taj vražji ‘memo’?!“, što ćete odgovoriti?

Pa čuj, ovaj… To ti je recimo… Imaš tog nekog Good Guy Grega… Ne znaš tko je to? Ok, gle, imaš recimo kao kada si trol… Ne bako, ne takav trol, prestani se križat…Mama, jesi igrala Skyrim? Nisi, naravno da nisi… Onda očito ne znaš što znači pokupiti strijelu u koljeno… Ma, odustajem!” Tako bi otprilike išlo objašnjavanje internet memea nekome tko nema apsolutno nikakve veze s tim.

Pomoć je na vidiku, tako da iz sljedeće infografike možete saznati apsolutno sve što trebate znati o ovom web fenomenu (primjerice, da je meme mnogo stariji nego što ste vjerojatno mislili), proslijediti to nekome od prijatelja/kolega/rođaka koji i dalje žive u neznanju, te se usput i dobro nasmijati.

meme

 

TAGOVIinternet meme pop viralno web

Komentiraj