Auto & Tech

Dobra godina za Instagram

Aside Banners

Instagram je prestigao Twitter po broju korisnika – stižu nam neke nove opcije

Piše , Objavljeno

S preko 300 milijuna korisnika Instagram je postao druga najveća društvena mreža na svijetu, a u novoj godini planiraju uvesti sasvim novu vrstu računa.

instagramI to se dogodilo: najpoznatiji servis za dijeljenje fotografija i videa Instagram po prvi je put pretekao Twitter i postao druga najveća društvena mreža na svijetu, iza svojeg vlasnika Facebooka. Ovu će godinu tako završiti s preko 300 milijuna korisnika, što je porast od čak 100 milijuna u periodu od ožujka ove godine (izgleda da će netko dobiti izdašne bonuse!) te je i više nego dovoljno da iza sebe ostavi Twitter koji je stao na 284 milijuna korisnika. Najveći se porast vidi među mlađom populacijom, koja u ovom servisu vidi najbolju alternativu nešto ozbiljnijoj konkurenciji.

Osim ovog fantastičnog uspjeha iz Instagrama za iduću godinu najavljuju i neke novosti, a najznačajnija je uvođenje takozvanih “provjerenih računa” koji će se na korištenje davati slavnim osobama i velikim brendovima. Time se nastoji eliminirati hrpa lažnih stranica kako bi ostali korisnici znali da uistinu prate pravu osobu ili marku, a ovakvi će računi biti označeni malenom plavom značkom pored imena.

instagram1

Također će se krenuti u veliku akciju čišćenja lažnih profila koji su uglavnom služili za nerealno povećanje broja korisnika velikih brendova i celebrityja, a sve će ovo biti upakirano u već aktivno povećanje marketinške dobiti putem video reklama. Izgleda da je Marku Zuckerbergu i njegovoj Instagram “dječici” Božić ove godine stigao malo ranije!

TAGOVIdijeljenje društvene mreže facebook fotografije Instagram slavne osobe twitter

Komentiraj