Auto & Tech

novotarije

Aside Banners

Instagram uvodi Direct i omogućava privatno slanje (svakakvih) fotki

Piše , Objavljeno

Kako bi držali korak s konkurencijom, Instagram uvodi mogućnost privatnog slanja fotki odabranim kontaktima, za razliku od dosadašnjeg pristupa gdje je sve uvijek bilo dostupno svima.

instagram directVeć neko vrijeme kruže glasine kako će Instagram dobiti način privatne komunikacije s drugim korisnicima, ali se pretpostavljalo da će se raditi o privatnim porukama. Ovaj potez nikoga nije iznenadio uzme li se u obzir da se mlađe generacije sve više okreću privatnom slanju slika i poruka putem “alternativnijih” društvenih mreža gdje imaju veću privatnost nego na Facebooku, koji je, eto slučajno, vlasnik Instagrama.

Nakon bezuspješnog pokušaja kupovine Snapchata ranije ove godine, Facebook je u Instagram posljednjim updateom uveo svoju inačicu privatne podjele slika – Instagram Direct.

instagram direct

Instagram Direct na svima poznato sučelje dodaje novi gumb koji omogućuje podjelu slike samo s odabranim korisnicima, ali za razliku od Snapchata koji na svaku poruku stavi kratki rok trajanja, Instagram će konverzacije spremati i uvijek će nam biti dostupne. Što god bilo na tim fotkama. Kako bi se održala primarna namjena Instagrama, privatnu je poruku nemoguće poslati bez slike. Kakva god ona bila.

Uz Instagram, sličnu je opciju prije nekoliko dana uveo i Twitter omogućivši svojim korisnicima slanje i primanje slika putem privatnih poruka. Kakvih god.

TAGOVIdruštvene mreže fotografija Instagram snapchat

Komentiraj