Internet

bolji chrome

Aside Banners

6 najboljih ekstenzija za korisniji Google Chrome – zaslužuješ više i bolje od svog preglednika

Piše , Objavljeno

Dobar je Chrome, vlada Internetom, u posljednje vrijeme se Firefox i Microsoft Edge trude sustići ga, ali teško da će se to dogoditi. Mi smo se odlučili za Microsoft Edge (koji je izgrađen na Chromium bazi pa može koristiti i sve ove ekstenzije), ali i dalje prepoznajemo da Chrome ima prednost jer je Google gigant kojem nitko ništa ne može. Kako učiniti Chrome još boljim internet preglednikom koji bolje radi na svim računalima? Ekstenzije! Ekstenzije proširuju (ma daaaa?) funkcionalnost preglednika i čine ga boljim, a ovih šest su nam uvjerljivo najdraže i bez njih nema sutra.

OneTab

onetab

Dogodi li ti se ikad (a ovo je samo retoričko pitanje) da imaš previše otvorenih tabova koji ti isisavaju i RAM i energiju? Upoznaj OneTab. Jednim klikom sve otvorene tabove baci u jednu listu koju možeš pregledati kadgod i ponovno otvoriti tabove. Puno bolje rješenje nego gomilanje bookmarksa. Lagano možeš i podijeliti listu linkova s drugim korisnicima, život nam je lakši otkad imamo OneTab.

GreatSuspender

great suspender

A ako se pak ne sjetiš kliknuti na OneTab i sto tabova ti nastavi “gorit”, svaki tab koristi određenu količinu RAM memorije te ti tako usporava korištenje računala. Samo podesiš opcije GreatSuspendera koji će suspendirati sve tabove u pozadini te ti tako osloboditi memoriju.

LastPass

lastpass

Nije dobro imati istu lozinku za sve servise. Dobro je koristiti mala i velika slova, brojeve i simbole. Kako to sve zapamtiti? Ako ne želiš biti amater – LastPass je savršeno rješenje. Moraš zapamtiti samo Master lozinku, sve ostalo pamti on. Ne možeš smisliti novi password? On će ti predložiti siguran password i zapamtiti ga. Tople preporuke.

uBlock Origin

ublock

Preskoči AdBlock i slične servise. Nećemo širiti glasine, ali u pozadini mozga nam stoji da su propuštali oglase kompanije koje im plate, a to nije nešto što nas zanima, želimo iskustvo surfanja bez previše distrakcija. Ako želiš nekog da ti maestralno kao Dikembe Mutombo izblokira sve moguće oglase – mi glasamo za uBlock Origin koji ne troši previše sistemskih resursa, a učinkovito blokira oglase koji su posvuda po internetu.

Honey

honey

Ako kupuješ na Asosu, Amazonu i ostalim poznatim inozemnim webshopovima, Honey će ti nerijetko naći najbolje moguće kupone za popuste. Nije baš da nam uskoči često, ali smo sigurni da smo kroz zadnjih par godina korištenja uštedjeli više od 100 dolara na web kupnje.

Save to Pocket

Opet se vraćamo na tabove. Imaš puno tabova, sve želiš pročitati, ali bi bilo lakše da možeš to nekad kasnije uz kavu bez previše distrakcija? Pocket je car za ovu namjenu. Sačuva ti tekstove sa tebi zanimljivih webstranica, možeš ih aplikacijom loadati za offline čitanje i kad se napokon dokopaš te kave – otvoriš i čitaš na miru. Upozorenje – u jednom momentu samo počneš sve ikad sejvati u Pocket, a ne čitaš ga često koliko bi htio tako da ti Pocket izgleda kao i polica u stanu: previše štiva, a premalo vremena. No i dalje nam je jedna od najdražih ekstenzija bez kojih ne bismo mogli zamisliti ni život ni rad.

TAGOVIChrome ekstenzije funkcionalnost Google. Chrome internet preglednici