Internet

još jedan app

Aside Banners

Ako TikTok propadne zbog pritisaka sa svih strana, Lemon8 je spreman preuzeti svijet!

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Lemon8 je nova aplikacija za generaciju Z, a realno — i za svakog tko se želi uvući pod kožu generaciji Z. Nešto kao što je slučaj s TikTokom. Ne, ne, ne, BAŠ KAO što je i slučaj s TikTokom.

To je sestrinska aplikacija TikToka. TikTok se trude svim silama zabraniti u Americi jer je u pitanju aplikacija u stranom vlasništvu što, prema tvrdnjama nekih predstavnika Kongresa, predstavlja rizik za nacionalnu sigurnost. Ako američkom Kongresu pođe za rukom i uspiju zabraniti TikTok, Lemon8 bi mogao samo nastaviti tamo gdje je TikTok stao.

Što je Lemon8?

To je aplikacija za društvenu mrežu koja je sve popularnija u svijetu iako postoji od 2020. godine kada je lansirana u Japanu. Od ove veljače je dostupna i u Sjedinjenim Američkim Državama gdje joj popularnost raste iz mjeseca u mjesec. Gotovo svi opisuju Lemon8 kao kombinaciju Pinteresta i Instagrama, a o tom piše i Mashable.
Naglasak je na fotografijama umjesto na videu, a sadržaj je oku ugodan. Cilj je i suptilno guranje shoppinga jer će se Lemon8 fokusirati na preporukama, što je samo još jedan oblik influencinga.

Lemon8 navodno dijeli identičan algoritam kao i TikTok, a u vlasništvu je ByteDancea – u čijem je vlasništvu i, pogodili ste, TikTok.