Internet

Bolje da je preskočila selfie

Aside Banners

Australka napravila najveću glupost i uslikala se s pobjedničkim listićem

Piše , Objavljeno

Australka imena Chantelle osvojila 900 dolara na konjskim utrkama, a onda se itekako iznenadila.

chantelle social media australia ticket

NAPOMENA: Nemojte nikad postavljati na društvene mreže ikakve osobne dokumente i ostale papiriće do kojih vam je stalo.

Ova Australka se pohvalila svojim dobitkom na Facebooku, a jedan od njezinih “prijatelja” na Facebooku je iskoristio barkod s listića kako bi pokupio njezinih 900 dolara.

Izvor fotke: Triplem.com.au

Radio postaja Triple M izvještava kako se fotka barkoda može iskoristiti na automatima kako bi se podigao dobitak te da korisnici moraju pripaziti prilikom postavljanja listića s barkodovima na društvene mreže.

“Jadniku koji je očito moj prijatelj na Facebooku i koji je iskoristio moju fotku kako bi uzeo moju nagradu. Ogroman si šupak. Uništio si mi dan” Chantell na Facebooku

Iskreno – sama si je uništila dan. Treba promisliti dvaput prije nego što se nešto postavi na društvene mreže i pri tome ne mislimo na promišljanje tipa “izgledam li debelo na ovoj fotki?”. Osoba s Facebooka koja je počistila njen keš joj je zapravo učinila uslugu jer će Chantelle na ovaj način napokon naučiti lekciju.

Policija je uspjela locirati gdje je novac podignut i vjeruju da će uspjeti uhvatiti počinitelja.

Izvadili ste svoju prvu vozačku dozvolu? Dobili ste vizu za Ameriku? Nemojte dokumente postavljati na Facebook, krađe identiteta se događaju češće nego što mislite. Postoje specijalci koji i svoje prve kreditne kartice stavljaju na net. Joj joj. Čak i fotku ključeva nemojte zalijepiti na svoj zid jer netko može izraditi ključ samo prema fotki.

Društvene mreže ne moraju baš sve znati. Neke stvari biste trebali zadržati za sebe, a neke jednostavno MORATE zadržati za sebe.

TAGOVIdruštvene mreže facebook Instagram internet klađenje privatnost

Komentiraj