Internet

a jeste usr*li

Aside Banners

BREAKING: Kolinda je osobno vozila autobus s nogometašima do Trga!? Stranci misle da DA i oduševljeni su!

Piše , Objavljeno

Facebookom se proširila objava jedne popularne blogerice u kojoj piše kako je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović osobno stiskala to kvačilo, gas i kočnice te bila odgovorna za prijevoz reprezentacije od aerodroma do Trga bana Jelačića gdje je bio upriličen doček.

OČITO SMO HIT U SVIJETU.

Autobus nije vozila predsjednica RH (“kako mislite nije?”) već ZET-ova vozačica Valentina Žiljak. Pohvale Valentini, trebalo je to izdržati, ona je isto bila dio sveopćeg ludila i sigurni smo da taj dan neće nikada zaboraviti.

Objavu bogatu (moguće nenamjernim, ali vjerojatnije namjernim) senzacionalizmom, a siromašnu činjenicama je podijelilo više od 15 tisuća ljudi.

Ovo nije prva lažna vijest o predsjednici Grabar Kitarović. U početku njezinog mandata tabloidima su odjeknule “njezine” fotografije s plaže. Nema ništa loše u tome ako ti je predsjednica države zgodna, ali ne možemo baš pohvaliti miješanje identiteta i tvrdnji kako je Ice-T-jeva izabranica Coco zapravo predsjednica RH. (Daily Mail članak i fotke)

Evo – fotka predsjednice negdje u Hrvatskoj s Ice-T-jem i random djetetom u naručju.

Fake newsa oko hrvatske reprezentacije također nikad dosta. Internetom se proširilo “pismo izbornika Zlatka Dalića” u kojem on odbija naslikavanje s političarima te se zavjetuje da će igrači i stožer donirati premije kako bi neka hrvatska djeca po prvi put vidjela more. Ova orsonvelska psina je itekako odjeknula društvenim mrežama, nemamo ni strpljenja pisati ispod – “e to nije Dalić napisao”. Pismo možete pročitati OVDJE – i ponavljamo: TO PISMO NIJE NAPISAO ZLATKO DALIĆ NITI ITKO U NJEGOVO IME. Sad kad smo to riješili…

Medijska pismenost zapinje, internetdžije ne provjeravaju izvore, “Dalićevo pismo” se proširilo brže nego požar u Dalmaciji u vrijeme sezone, a po kavama slušamo prepričavanja i hvaljenja izbornika.

I onda kada neki drugi pripadnik FB populacije ukaže na pravog autora pisma, ostane žal jer izbornik to nije sve rekao i tako se šteti i njegovom imidžu.

Nego…

Facebook je jedna čudnovata stvar. Vidiš nešto s čim se slažeš i podijeliš uz hvalospjeve bez previše razmišljanja, vidiš nešto s čim se ne skažeš i podijeliš uz kritike i bijesne komentare bez previše razmišljanja. Hvala ti, Marče Zuckerberže na ovom daru čovječanstvu zbog kojeg smo izgubljeniji nego ikad.

I dalje ostaje da smo druga nogometna nacija svijeta, da smo prvi navijači, da se predsjednica omilila stranim medijima dok mi još muku mučimo s podjelama oko njezinog veselog pozdravljanja igrača, da je izbornik Dalić izveo nemoguće te da u reprezentaciji imamo lavovska srca ispod tog crveno-bijelog dresa.

P.S.

NE VJERUJTE SVEMU ŠTO PROČITATE.

TAGOVIfacebook fake news Hrvatska internet nogomet nogometni

Komentiraj