Internet

rapidno raste

Aside Banners

Čestitamo – i vi ste pomogli: Instagram ima milijardu korisnika

Piše , Objavljeno

Instagram je danas i službeno objavio – ova fotocentrična (u posljednje vrijeme i videocentrična) društvena mreža ima preko milijardu korisnika diljem svijeta. Čini se kako broj svake godine raste za 200 milijuna korisnika, što je uistinu impresivna brojka, a Facebook je još jednom pokazao kako zna što kupiti, kako i kada.

Zuckerberg i ekipa nisu uspjeli otkupiti Snapchat pa su odlučili implementirati neke Snapchat funkcije u sam Instagram i tako smo dobili najpopularniju Snapchat alternativu zahvaljujući Facebooku. Instagram Stories su osvojile Internet, nestaju za 24 sata, a većina korisnika Instagram koristi primarno za Storiese. Osim toga – aplikaciji su dodani i GIF-ovi, ankete, emoji slideri i brojni drugi sadržaji zbog kojih se Stories još nisu izlizale.

Jao si ga Snapchatu, oni su zapeli na 191 milijun dnevno aktivnih korisnika – iako nam se čini da je i ova brojka od milijardu Instagram korisnika malo pretjerana.

Npr. autor članka osobno ima tri accounta, ali na samo jednom je dnevno aktivan. Nismo sigurni koliko su onda ovi podaci točni i moguće je da je sve fino zaokruženo kao kvalitetan PR – iako Instagramu to gotovo i ne treba.

Ovog mjeseca su najavili i Instagram TV – IGTV – na kojemu ćete moći kačiti video materijale duže od jedne minute, odnosno duže od 15 sekundi za Instagram Story. Ako vam nedostaje ta opcija u gornjem desnom kutu aplikacije, vrijeme je da updateate app.

TAGOVIapp društvene mreže facebook Instagram Mobiteli rekordi social media

Komentiraj