Internet

Dan spomena statusima bez lajkova

Aside Banners

Još jedan praznik: Slavi se i Dan društvenih medija

Jeste li znali da se 30. lipnja slavi "Dan društvenih medija"? Ozbiljno, ne zezamo se. Priznaju ga čak američki gradovi i savezne države.

Piše , Objavljeno

Čitava, barem izvorna, poanta ovog dana je prilično korisna i pohvalna – osim odavanja počasti digitalnoj revoluciji, to je i povod da se ljudi koji puta nađu uživo na takozvanim meetupovima te sjednu jedni kraj drugih dok ne miču oči sa smartphoneova.

Da stvar ode prema apsurdu pobrinuli su se američki gradovi i savezne države, koji se sada natječu tko će prvi skupiti političke poene, pardon, tko će prvi službeno priznati Dan društvenih medija. Prva je bila Arizona, a sad joj se pridružuje i savezna država Nevada, dok su među gradovima koji službeno slave ovaj dan New York, Toronto, Dublin, Las Vegas, Reno, San Jose i San Carlos.

Jer hej, danas se politički bodovi skupljaju na račun svega i svačega, pa zašto se onda ne bi političari pokušali omiliti – recimo – korisnicima Facebooka koji ionako, navodno, čine jednu sedminu Zemljine populacije. (Hej Ivo, kako je ono išlo, “s građanima na Facebook?”)

Zato, posljednjeg dana u lipnju pokažite na koji način cijenite sav napredak i blagodati koje su nam donijeli Facebook i ostale društvene mreže… Ne znam, lajkom spasite život u Africi ili nešto.

Što je sljedeće, Dan community managera? Što? Ma daj

TAGOVIdruštvene mreže facebook praznik twitter

Komentiraj