Internet

ništa netflix

Aside Banners

Elon Musk misli kako zna razlog velikog pada Netflixa. Nas je samo strah da nam ne ukinu dijeljenje računa

Piše , Objavljeno

Izvor: YouTube screenshot

Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu i odnedavno vlasnik Twittera izrazio je svoje mišljenje o najvećem padu broja pretplatnika koji je Netflix zabilježio u posljednjem desetljeću. Za čovjeka koji se bavi tako važnim stvarima, kao što su odlazak u svemir ili razvoj umjetne inteligencije, neobično je da ima vremena baviti se ovako trivijalnim stvarima.

Musk, za kojeg se zna da voli trolati na Twitteru, kao glavni uzrok gubitka pretplatnika naveo je „woke mind virus“ što je po njemu, globalnu uslugu streaminga učinilo negledljivom. Woke mind kolokvijalno se koristi kao sinonim za pokret koji se bori protiv bilo kakvog vrijeđanja, omalovažavanja i ismijavanja drugih, ali isto tako se trudi uključiti što veći broj zajednica.

I sami primjećujemo porast različitih sadržaja sa znatnom dozom političke korektnosti. Nemamo nikakav problem kada naprave dobru seriju koja predstavlja LGBTQ+ zajednicu kao što je Heartstopper, ali srce nas boli kroz koliko politički korektnog smeća moramo proći da pogledamo nešto što valja.

Ne znamo što Musk misli o svojim suradnjama sa Netflixom jer o njima nije iznio mišljenje, ali malo je čudno, ako se zaista protivi takvoj kulturi koju streaming servis promovira zašto je s njima surađivao u čak dva navrata. Jedan od njih, Odbrojavanje, dokumentira Muskovu želju za odlaskom na Mars i uspostavom komercijalnih letova u svemir. Povratak u svemir, najrecentniji je Muskov film na Netflixu, a prikazuje uzbudljivu priču o dvadesetogodišnjem procesu razvoja svemirskog programa.

Da je Netflix zaista u padu potvrdila je i sama tvrtka u pismu dioničarima, a kao glavni uzrok okrivili su dijeljenje računa među kućanstvima. Pored 222 milijuna korisnika koji plaćaju pretplatu, procjenjuje se da Netflix dijele s više od 100 milijuna dodatnih korisnika. Kako bi tome stao na kraj, Netflix je najavio uvođenje noviteta koji će blokirati dijeljenje računa, stoga se pripremite jer se uskoro nećete moći švercati na tuđi račun.

TAGOVIElon Musk Netflix svemir