Internet

Nije puno, 'al veseli

Aside Banners

Facebook uvodi Reply tipku

Piše , Objavljeno

Na prvi pogled se možda ne čini kao neka vijest, ali kada je riječ o društvenom servisu s preko milijardu korisnika diljem svijeta, svaka promjena je vrijedna pažnje.

facebook reply

Već dugo vremena među korisnicima postoji potreba za funkcijama koje Facebook iz nekih, samo sebi poznatih razloga, uporno pokušava izbjeći. Jedna od njih je zasigurno i Reply, tipka koja bi omogućila odgovor na točno određeni komentar, za razliku od dosadašnjeg nespretnog pisanja imena osobe kojoj korisnik odgovara.

Ovakva funkcija nije nova, štoviše, gotovo svaka stranica i forum koja ima opciju komentiranja donosi mogućnost odgovaranja točno određenom komentaru, pa tako i Idesh!, tamo negdje od stoljeća sedmog. Stoga nije potpuno jasno zašto je Facebook do sada izbjegavao ovu, na prvi pogled kozmetičku, ali za jedan društveni medij vrlo bitnu promjenu.

Facebook Reply

Ipak, da ne bi sve bilo bajno, za sada se Reply opcija, ili kako ju u samom Facebooku zovu, Conversation thread, neće moći koristiti među običnim korisnicima, već samo na stranicama s više od 10 000 sljedbenika, gdje komentiranje vrlo često zna prerasti u kaotičnu listu odgovora u kojima se nemoguće snaći. Ipak, nadamo se da će uskoro ovaj vrlo poželjni dodatak naći mjesto i među nama smrtnicima (premda, poznavajući politiku Facebookovog davanja ‘na kapaljku’, mogli bi se načekati).

BTW, jeste li čekirali Idesh! na Facebooku?

TAGOVIfacebook Reply

Komentiraj