Internet

da bi bili sigurni

Aside Banners

Fakat: Internet ima svog sveca zaštitnika

Piše , Objavljeno

Sigurno ste se nebrojeno puta prije spajanja na opaka prostranstva internetova poželjeli pomoliti da vam se tamo ne dogodi neko zlo, ali ste zapeli kod značajnog problema – niste znali kome uputiti molitve. Vrijeme je da riješimo tu dvojbu!

Papa Ivan Pavao II, u užim krugovima tip poznat i kao “najkul Papa ikada“, nominirao je za ulogu zaštitnika interneta svetog Izidora Seviljskog, biskupa i crkvenog naučitelja iz Seville, koji je živio od 556. do 636. godine. Naime, Izidor je napisao golemu enciklopediju znanja, Etymologiae, koja se sastojala od 20 knjiga, a sadržavala je praktički svu količinu znanja kojim je ljudski rod raspolagao u to vrijeme. Enciklopedija je raspolagala svim informacijama koje je čovjek želio znati o svijetu oko sebe i upravo zbog toga predlagači su je usporedili s današnjom enormnom bazom podataka – internetom.

Sumnjamo da su Etymologie raspolagale baš identičnim sadržajem poput interneta, jer bi čovjeka vjerojatno objesili i/ili zapalili poradi toga, a i katolički svijet vjerojatno bi drugačije izgledao da je nastajao na sličicama mačića, no svejedno, usporedba je jasna. Website koji vam je vjerojatno svima postavljen kao homepage, catholic.org, predlaže obaveznu molitvu Izidoru svaki put prije korištenja interneta, a mi ćemo ih bez pogovora poslušati. Kvragu, ne želimo valjda imati problema s brzinom veze, virusima ili raznolikim neprimjerenim sadržajem na koji nevjernička ruka može zabunom kliknuti.

TAGOVIfakat papa religija sveci vjera

Komentiraj