Internet

Aside Banners

Umjesto otvaranja sto portala, odsad imaš Google stranicu za sve o koronavirusu na jednom mjestu

Piše , Objavljeno

Fotografija: Shutterstock, ImageFlow

Umjesto otvaranja 101 portala s ciljem dobivanja novih informacija oko koronavirusa, sada sve informacije možete dobiti na jednom mjestu.

Google je pokrenuo web stranicu posvećenu COVID-19 koja sadrži mnoštvo informacija i izvora o virusu. Budući da je internet – internet, na njemu se može naći mnoštvo lažnih vijesti i pogrešnih informacija o svemu, pa naravno, i o najtrending temi posljednjih mjesec dana – koronavirusu. Koronavirus je trenutno na Googleu traženiji pojam od “vremenske prognoze” ili “vijesti” radi čega su u Googleu odlučili da zaslužuje i svoju stranicu na kojojće čitatelji moći doći do sigurnih izvora i relevantnih informacija u vezi pandemije.

Web-lokacija koja se nalazi na adresi google.com/covid19/ daje pregled o koronavirusu, zajedno sa simptomima, prevencijom i liječenjem. Tu su i linkovi na druge resurse, podaci koji pomažu u praćenju širenja virusa i savjeti koji nam pomažu da budemo zdravi.

Osim web stranice, Google je također poboljšao način pokazivanja rezultata kada tražite “Koronavirus” koji će olakšati pronalaženje i pregled „vjerodostojnih informacija zdravstvenih tijela zajedno s novim podacima i vizualizacijama“.

Umjesto da kopiraš i pejstaš status od tete Marice, prikupljaj svoje informacije o koronavirusu s relevantnih izvora, i…ostani zdrav i ostani doma.

TAGOVIgoogle koronavirus