Internet

Hrvati su…

Aside Banners

Jesu li Hrvati izmet ljudskog roda? Google tako tvrdi!

Predloženi, odnosno automatski upiti za pretragu na najpopularnijoj internetskoj tražilici nas 'Rvate prikazuju nešto maalo manje idealno nego si volimo tepati.

Piše , Objavljeno

Dobro, možda da probamo na engleskom…?

Kvragu. A gramatički neispravno?

I eto, Hrvati su izmet ljudskog naroda. Prva ponuđena pretraga. Kako, zašto? Netko je izmislio niz “činjenica” o Hrvatima, među kojima je spomenuta “izjava” Adolfa Hitlera. To se nastavilo šerati internetom, po svim mogućim forumima i inim oazama trolova… I sad smo tu gdje jesmo.

Ako vam je potpuno dosadno, možete se igrati započinjajući neke generičke upite, tipa “how to…”, “am i…”, “why do…” Recimo, “can i eat my” je poseban izvor bizarnosti i izopačenosti. Sigurno ste već naletjeli na slične screenshotove bolesnih pretraga – i bili 100% uvjereni da su fotošopani, dok niste sami isprobali.

Ponosni Rumunji imali su isti problem, ali potaknuti povrijeđenim nacionalnim ponosom, pokrenuli su kampanju ispravljanja klevete da su ružan narod. Masovno su u tražilicu bacali riječi “Romanians are smart” te povratili ponos naciji. Što je prilično pametno od njih.

Nismo mi Hrvati i Rumunji jedini sa ovim problemom – probajte istražiti što Google predlaže za ostale narode. Internet je vrlo slobodno mjesto prepuno idijota sa ‘j’ i trolova s viškom vremena, a međunacionalna prepucavanja su na internetu k’o dobar dan. I onda kao prve predložene rezultata dobijemo “Hrvati su izmet ljudskog roda” te “Srbi su nebeski narod.” Ček… ha?

Samo da Sasha Baron Cohen ne snimi film o nama…

TAGOVIbizarno google Hrvati nacija pretraga web

Komentiraj