Internet

podsjetili nas

Aside Banners

Google je podigao Nickelback iz mrtvih na tren, ali cijena je previsoka

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Youtube Screenshot

Nije ništa novo da veliki brendovi pokušavaju jahati mainstream meme val popularnosti kako bi se “zbližili” s određenom ciljnom skupinom. Doduše, uglavnom to uvijek bude zakašnjela reakcija jer dok marketinški odjel uspije reagirati na takvo što, taj meme trend će uglavnom već biti lanjski snijeg.

Sličan slučaj je i sljedeći koji je odveden na višu razinu jer eto, jedan od glavnih aktera, a to je Google, ima dovoljno resursa. Kada kažemo resurse mislimo na lovu. Google ima para. Puni su ko’ brod. Mogu što i kako hoće.

Doslovno su iskoristili bend koji je na internetu popularno “hejtati”, a to je Nickelback odnosno front-mena Chad Kroegera i njihov hit “Photograph”.

.

Napravili su parodiju te pjesme uvelike na račun Chada te kroz to izreklamirali svoju Photos aplikaciju.

Zamislili smo si početni proces toga gdje Google zove menadžera od Nickelbacka ili Chada i pitaju: “Hej, imamo ideju iskoristiti internet meme koji sprda jako puno toga što vi jeste odnosno što ste radili, pogotovo Chadovu frizuru koja izgleda kao ramen noodlesi. Platit ćemo vam masno za to, a i bilo bi super kada bi Chad to pjevao. Što kažete? Korona je, vjerojatno nemate što drugo raditi, a pare svi vole.”

Chad je očito pristao i parodirao je svoj “hit”. Ne možemo reći da se nismo nasmijali te da smo pogledali dva puta jer na prvu nismo polovili da odmah kreće sve u tom stilu ismijavanja.

Rekli bismo da je dost zgodan mali potez koji će se provlačiti kratko vrijeme na internetu. Taman u doba kada su svima dali obavijest da će ograničiti prostor za korisnike Google Photos aplikacije na 15 GB. To je navodno dovoljno za tri godine sadržaja fotografija. Sumnjamo malo u tu procjenu, ali živi bili pa vidjeli.