Internet

not cool, internete

Banner 300

HBO serija veći hit nego se mislilo – Instagram influenceri hrle u Chernobyl, neugodno nam je

Piše , Objavljeno

Osim što je najbolje ocijenjena HBO serija u povijesti, Chernobyl je uzrokovao i porast turizma u području koje je doživjelo jednu od najvećih katastrofa iza kojih se krije ljudska odgovornost.

Chernobyl HBO

“Chernobyl” ne prestaje biti tema razgovora, bez obzira gdje se nađete, a sada je i atraktivna turistička destinacija. Sudeći prema CNN-ovom izvještaju, čak 35 posto atraktivnija destinacija od istog razdoblja prošle godine.

Od 2011. godine je Černobil otvoren za turizam, a posjetitelji mogu obići nuklearnu elektranu te napušteni grad Pripyat.

Moramo li uopće isticati da turisti smišljaju “kreativne” fotografije za svoje Instagram profile?

Nemamo ništa protiv dokumentarističkih fotografija kakve skoro svi okidamo na putovanjima, ali ovi “influenceri” su neukusni – dovoljno je vidjeti polugolu stražnjicu na mjestu gdje su nevini ljudi izgubili život.

Autor serije, Craig Mazin, nije pretjerano sretan zbog akcije na društvenim mrežama. Reagirao je na ovaj porast turizma sa sljedećim riječima.

“Ako posjećujete, pokušajte zapamtiti da se ovdje dogodila strašna tragedija. Nosite se s poštovanjem prema svima koji su se žrtvovali i patili.”

A kad pričamo o influencerima, o komu pričamo? A o ovim ljudima.

View this post on Instagram

#chernobyl

A post shared by Jakub (@kenji_vaio_) on

View this post on Instagram

Chernobyl ☢️ ☢️ ☢️

A post shared by Luis El Crack (@luisitocomunica) on

Gospođica s naslovne fotografije je obrisala svoje postove – možda zbog članaka koji su se počeli pisati na ovu temu, možda zbog grubih riječi u komentarima. Ne znamo. Nije nas briga.

TAGOVIchernobyl hbo influencer Instagram