Internet

Dijelimo javno!

Aside Banners

Najpopularniji javni torrent sajtovi

Nemate živaca za privatne torrent sajtove ili ste jednostavno friški u torrent svijetu? Ovih nekoliko najpopularnijih torrent sajtova zadovoljit će sve vaše piratske potrebe.

Piše , Objavljeno

Nedavno smo se pozabavili privatnim torrent sajtovima te izabrali neku kombinaciju najboljih i relativno jednostavnih za upad. Ipak, početnici i kežual korisnici obično se boje pojmova kao što su “peer,” “seeder” ili “ratio” — samo žele sadržaj odmah i sad. Ukoliko ste među takvima, evo nekoliko opcija za najjednostavnije i najpraktičnije “dijeljenje” sadržaja putem BitTorrent protokola.

torrentz.eu

Torrentz.eu je najniže na hijerarhiji torrent sajtova, ispod torrent indexera (tražilice .torrent fajlova) i torrent trackera (koji koordiniraju komunikaciju između klijenata). Radi se o meta-tražilici koja samo pretražuje ostale tražilice, između ostalih ThePirateBay i kompaniju. Ukupno, tvrde da pretražuju 66 milijuna torrenata, ali uzmite u obzir da se radi samo o sumi broja torrenata na sajtovima koje pretražuje, tako da ima hrpa preklapanja. Svejedno, Torrentz je dobar početni korak kod traganja za željenim sadržajem, a rezultate možete fino sortirati po broju seedera, iliti računala koja dijele fajlove.

thepiratebay.se

Za ovog momka ste već čuli. Niz pravnih borbi, prijetnje gašenjem, sudski postupci, milijunske presude i zatvori… ThePirateBay radi već skoro 10 godina, a nakon gašenja TorrentSpyja i pada Mininove, u posljednjih 4-5 postao je najpopularniji i “najizdržljiviji,” kako se sami hvale. Više nije pravi tracker, već samo indeksira druge, no i dalje ostaje praktički sinonim za (javne) torrente, između ostalog zato što je fino organiziran te jednostavan za pretraživanje i korištenje. Četiri milijuna torrenata, kažu.

Demonoid

Tehnički, Demonoid je privatni tracker. Polu-privatni. Ali toliko je lako “upasti” da ga možemo jednostavno svrstati pod javne. Registracije su otvorene redovito početkom mjeseca, a postoji sistem pozivnica, koje dobiva svaki korisnik Demonoida nakon nekog vremena uzornog korištenja. Čak i bez registracije možete pretraživati torrente te skinuti nekoliko komada tjedno. Nerijetko se zna naći svakakvih “rariteta” koje nećete naći na drugim privatnim sajtovima i solidno je moderiran, pa ga je dobro imati negdje u pričuvi.

EZTV.it

Ovo je jedini torrent sajt u ovom članku sa specifičnom svrhom, ali svejedno se radi o jednom od trenutno najpopularnijih. EZTV.it poslužuje samo televizijske torrente, ali vrlo dobro organiziran i pregledan. Ima čak i RSS, pa možete posložiti automatsko skidanje serija čim izađu u SAD-u. Bonus:organizirana baza serija te kalendar sa popisom dnevnih emitiranja i statusima serija. Ako vam se ne da daviti s privatnim trackerima, EZTV je idealan izvor televizijskog materijala.

Google

Da, zašto ne? Pošto su gore nabrojani sajtovi (osim Demonoida) samo tražilice, zašto ne probati s Googleom? Na kraju negdje, kad ste već očajni. Operatorom filetype:torrent suzit ćete pretragu na samo torrent datoteke, a za specificiranje pretrage možete koristiti i preostale Googleove operatore. Alternativno, postoje već gotove tražilice, tipa ThePirateGoogle.com Doduše, svijet torrenata je prepun fejk sadržaja, tako da se nemojte čuditi ako na nekom nepoznatom torrent sajtu umjesto novog Twilighta nabasate na neki gay porn.

I naravno, zapamtite…

TAGOVIBitTorrent Demonoid EZTV.it google piratstvo the pirate bay torrent Torrentz

Komentiraj