Internet

69 posto???

Aside Banners

Konačno otkriveno što znače postotci pored filmova na Netflixu

Piše , Objavljeno

Izvor: Netflix screenshot

Svi smo se našli u situaciji kada nam je dosadno i mogli bi pogledati neku seriju ili film. Upalimo Netflix i počnemo sa scrollanjem kroz kilograme sadržaja. Tu se nalaze kategorije, preporučeno, popularno, personalizirani sadržaji, ali jednostavno nemamo ideju što nam se gleda. Sve dok nas ne privuče thumbnail jednog naslova, a kada odemo na njega ispod se pojavi postotak podudaranja. Nama osobno nikad nije bilo jasno što taj postotak pokazuje, pa smo se bacili na istraživanje.

Pokazalo se kako postotak nije samo ocjena sviđanja, već ocjena koju stvara algoritam uzimajući informacije na temelju vaših prethodnih navika gledanja kako bi pokušao utvrditi koliko bi vam se mogla svidjeti neka druga TV serija ili film. Netflix na svojoj web stranici objašnjava postotak pored naslova kao pokazivač koliko oni smatraju da se odabrani sadržaj podudara s vašim specifičnim profilom.

Kako biste dobili bolje prijedloge za TV emisije i filmove koji bi vam se mogli svidjeti, možete ocijeniti ono što ste gledali palcem gore ili dolje, zauzvrat dajući algoritmu više informacija o tome što volite, a što ne. Netflix tada može dobiti bolju ideju o tome što biste željeli gledati.

Da biste vidjeli svoje prethodne ocjene, jednostavno odite na vašu ikonicu u gornjem desnom kutu ekrana, potom odite na rubriku profil i roditeljski nadzor i kliknite na povijest gledanja. Tu će vam se izlistati svi naslovi koje ste do sada gledali na Netflixu, a u gornjem desnom kutu pojavit će se rubrika ocjene te tamo možete provjeriti jeste li pojedinom naslovu dali palac gore ili dolje.

Stoga kada se sljedeći put budete žalili da ne znate što gledati, možda pokušajte prolistati svoju početnu stranicu kako biste pronašli naslove posebno preporučene za vas jer Netflix se potrudio da vam odabir učini što lakšim. Nije savršeno, ali je najbolje što imaju.

TAGOVIakcijski filmovi kriminalističke serije Netflix