Internet

11 milja u tjedan dana

Aside Banners

Najpopularniji YouTube video je Facebook Parenting

Video trigger happy oca koji je sa devet metaka razvalio laptop razmažene kćeri popularniji je od lanjskog YouTube hita Rebecce Black, Friday.

Piše , Objavljeno

Sigurno ste već vidjeli video nazvan “Facebook Parenting:For the troubled teen” u kojem je Tommy Jordan ispalio devet katarzičnih metaka u laptop razmažene 16-godišnje kćeri. Dva tjedna kasnije, video je postao popularniji od internetske senzacije Rebecce Black i njene pjesme Friday, koju su milijuni mazohista preslušali, učinivši je instant zvijezdom.

Video je dosad pogledan gotovo 30 milijuna puta, a prema postu na službenom YouTube Trends blogu, u samo jednom danu video je pogledan 11 milijuna puta. Usput, sa 215,000 komentara, to je video o kojem se najviše pričalo u tom tjednu. Uzevši u obzir kratki raspon pažnje internetskog koris… SQUIRREL! …nika, čak ni trajanje videa od gotovo 10 minuta nije spriječilo video Tommyja Jordana da postane viralan.

Usporedbe radi, Rebeccin Friday toliko je puta pogledan u prvih tjedan dana od stjecanja popularnosti, odnosno “tek” 6 milijuna puta u najpopularnijem danu. Kasnije se brojka popela preko 100 milijuna, prije nego je video obrisan, a reinkarnirani video sada ima 23 milijuna otvaranja. Rebecca je kasnije fino zaradila, a putem YouTubea, odnosno njihovog Partners & Creators programa zarađuju i drugi autori i amateri.

YouTube autorima koji budu prihvaćeni u program isplaćuje 50% prihoda od oglasa koji se prikazuju uz video. Iako iznos iznosi od autora do autora — kojima je zabranjeno otkrivati iznose — pretpostavlja se da sudionici programa prihoduju oko dolar po 1,000 pregleda. Snimka “Charlie Bit My Finger,” najgledaniji amaterski video na YouTubeu, tako je zaradila 150,000 dolara, a da je Tommy Jordan u YouTubeovom programu, mogao je zaraditi oko 20-30 tisuća dolara — dovoljno za nekih 15-25 lijepih, uglancanih MacBookova Pro.

TAGOVIFacebook Parenting Friday Rebecca Black video youtube

Komentiraj