Internet

nema više link in bio

Aside Banners

Ne moraš više imati tisuće pratitelja – Instagram dopušta svima da dijele linkove u svojim storijima!

Piše , Objavljeno

Izvor: PixieMe / Shutterstock.com

Instagram se odlučio na veliki zaokret! Odsad će dopustiti svim korisnicima da dijele linkove na Instagram Stories. Dosad je ova opcija bila dostupna samo verificiranim profilima ili profilima s određenim brojem pratitelja što je ograničavalo sve one koji su htjeli rasti. Instagram je u najavi ove nove opcije dodao kako dijeljenje linkova može biti značajno kada se koristi za distribuciju edukativnih resursa vezanih za pitanja ljudskih prava i društvene pravde te mentalnog zdravlja. Zvuči lijepo, ali i dalje je ovo poslovna odluka!

Ova promjena bi mogla utjecati i na rast manjih kreativaca i poslova – dijeljenjem linkova će moći promovirati svoj rad i proizvode. Više nije potrebno imati 10 tisuća+ pratitelja za ovu opciju što će nekima biti osvježenje.

Upitali smo Igora Jurilja, ilustratora koji se krije iza Instagram profila yellow.yuri što će ovo značiti za njega i njegov rad.

“Beneficiranje i preferiranje korisnika s određenim brojem korisnika je bilo prije svega diskriminacija na platformi koja odavno nije samo namijenjena dijeljenju slika. Instagram je odavno portfolio i vizitka za plejadu proizvoda korisnika. Ovime se daje priliku i ljudima koji su nišnih interesa poput ilustracije, a i naposljetku ljudima s manjih tržišta poput naše zemlje. Osobno će mi puno značiti što mogu napokon zaboraviti na Link In Bio kojeg nitko ne doživljava i direktno uputiti na postojeće proizvode s mojim ilustracijama. Bravo, Mark (iako je to jedini bravo od mene).”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yellow Yuri (@yellow.yuri)

Yellow Yurija možete podržati kupnjom postera, majice ili hoodieja na webshopu Modna Katedra.

Još uvijek ne znamo kako će ova promjena utjecati na dosadašnje algoritme i izloženost sadržaju, ali će vam vaši prijatelji kreativci sigurno reći iz prve ruke.

TAGOVIdruštvene mreže facebook igor jurilj Instagram internet yellow yuri