Internet

Kruha, igara i interneta

Aside Banners

Olimpijadu u Londonu gledat ćemo preko YouTubea

Američki NBC sklopio je partnerstvo s YouTubeom koji će osigurati prijenos svih događaja s Olimpijskih igara u Londonu.

Piše , Objavljeno

NBC, mreža koja u SAD-u drži prava za prijenos Olimpijade, uz pomoć YouTubea prenosit će sva 302 sportska događaja s borilišta u Londonu, na ovaj ili onaj način. Naravno, prijenos onih atraktivnijih bit će rezerviran za emitiranje na njihovom programu, no po prvi puta gledatelji će moći sami birati koje natjecanje žele pratiti, umjesto da ljudi u odijelima to čine umjesto njih.

Interesiraju li vas više opskurnija natjecanja u kajaku i kanuu, brdskom biciklizmu, ritmičkoj gimnastici ili hrvanju grčko-rimskim stilom, nadajte se da NBC i YouTube neće postaviti regionalna ograničenja za streaming. BBC bi također trebao prenositi Igre na svojim stranicama. Detalji zasad nisu točno poznati, ali pretpostavlja se da YouTube neće prenositi događaje kod sebe, već biti tehnološki parner za službene stranice Olimpijade NBCOlympics.com.

NBC je u SAD-u proteklih godina bio kritiziran zbog staromodnog i načina prijenosa – kako je SAD podijeljen u tri vremenske zone, samo je istočna obala pratila natjecanja uživo. U ostatku zemlje prikazivala se snimka s kašnjenjem, jer je NBC želio postići bolju gledanost u prajmtajmu. Što je potpuno besmisleno u današnje informacijsko doba, kad su ishodi i rezultati poznati svima instantno.

TAGOVIolimpijada olimpijske igre sport youtube

Komentiraj