Internet

dijelimo privatno!

Aside Banners

Oaza pirata: Najbolji privatni torrent sajtovi

Privatni torrent trackeri namijenjeni su nešto malo iskusnijim korisnicima - oni kojima vjera ne brani seedanje skinutog sadržaja u zamjenu za minimum sudjelovanja u zajednici dobit će kvalitetan i raznolik sadržaj.

Piše , Objavljeno

Na spomen privatnih torrent trackera, brzo slijedi reakcija u stilu našeg balkanskog mentaliteta, “šta ću ja seedat torrent kad ga na javnima mogu skinut i obrisat.” Da, zamislite, od vas će se tražiti da pomognete drugima da skinu ono što vi već imate, a za uzvrat dobivate mnogo pouzdaniji i sigurniji izvor, je li, sadržaja za arhiviranje vaših originala. Sigurniji… Uvjetno rečeno, jer ševiti jeftinu kurvu s kondomom nije baš najsigurnije, ali definitivno je sigurnije nego bez.

Jedna od glavnih prednosti privatnih trackera je kvalitetniji sadržaj, odnosno manje šanse da ćete naletjeti na lažnjak ili virus. Budući da se radi o manjim zajednicama, moderirani su i nadzirani, pa možete biti prilično sigurni da ono što skine odgovara nazivu. Izdvojili smo nekoliko korisnih i zanimljivih – dovoljno popularnih i jednostavnih do prosječno teških za upadanje.

TorrentLeech

TorrentLeech

TorrentLeech


Klasik. Već godinama jedan od najpoznatijih i najtraženijih generičkih all ’round trackera. TorrentLeech nije idealan što se rariteta tiče, ali mainstream filmovi, serije i igre stare do nekoliko godina ćete, khm, nabaviti bez problema. Baza korisnika i torrenata je velika (oko pola milijuna), a uz naše kilave brzine internetskih veza bez problema ćete skidati sadržaj punom brzinom. Postoji hrpa različitih “packova”, odnosno paketa filmova (tipa top 25 filmova s IMDb-a, sezone tv serija), ali s njima vrlo oprezno. Potražnja za takvim stvarima daleko je manja od friških stvari, a šanse da ćete u potpunosti, u omjeru 1:1 vratiti skinuto su mizerne. Ali zato odseedati skinute friške stvari nije naročit problem, ako imate naviku ostavljanja torrent klijenta da vam se vrti u pozadini. Tu i tamo otvore registracije, pa ih je pametno pratiti na Twitteru za friške obavijesti.

IPTorrents

IPTorrents

IPTorrents


Poor man’s TorrentLeech, iliti TorrentLeech za raju. Doduše, TorrentLeech je već sam po sebi privatni tracker za raju, pa je IPTorrents idealna stvar za totalne početnike. Odnedavno su zatvoreni za registracije, ali također imaju hrpu korisnika i ne škrtare s pozivnicama, pa “upasti” nije naročito teško.
Generalni tracker, poput TorrentLeecha, nudi razne friškestvari, a baza od 200-tinjak tisuća torrenata znači da ćete bez problema naći i neku stariju stvar. Glavna odlika i prednost u odnosu na TorrentLeech su FreeLeech torrenti – čije vam se skidanje “ne računa,” a uglavnom se radi o različitim paketima.

SceneAccess

SceneAccess

SceneAccess


Ovo je već “elita,” tracker na koji je teško upasti, ali obožavan je zbog goleme kolekcije arhive, koja je u potpunosti slobodna za skidanje, iliti FreeLeech. SceneAccess je jedan od onih trackera s manjom bazom korisnika i izraženijom zajednicom. Zaboravite na skidanje friških stvari, bez 100/100Mbit veze i “seedboxa” (guglajte, to je već tema za neki drugi članak) samo ćete tratiti ratio. Ali FreeLeech arhiva je ovdje genijalna – u nju idu sve serije nakon kompletirane sezone i filmovi proteklog tjedna. Starija stvar i samo dva seedera? Nema problema, sigurno ćete potegnuti više od parsto kilobajta po sekundi.

BitMeTV, TVTorrents.com

TVTorrents.com

TVTorrents.com


Dva trackera za televizijske entuzijaste. BitMeTV nešto je ekskluzivniji i teži za upad, a ni “opstajanje” na njemu nije mnogo lakše. Seedbox je vrlo preporučljiv, ali jednom kad upadnete čeka vas golema baza televizijskih rariteta i starijih stvari koje ćete teško naći negdje drugdje.

TVTorrents je namjenom sličan, ali mnogo jednostavniji za upad i održavanje. Ima pomalo kompliciran sistem kredita, ali poanta je da morate vratiti samo pola skinutog, što uvelike olakšava držanje pristojnog “ratia.” Ako već nije toliko opsežna kao ona BitMeTV-a, baza serija dovoljno je velika da ćete imati velikih problema sjetiti se serije koje nema gore. Nezaobilazan resurs za sve televizijske fanove.
Sigurno vas iritira kad skinete komplet neke serije od 5-6 sezona, i onda svaka epizoda dođe “rarana” u 50 dijelova. Jedna od posebnosti ovih trackera jest da dopuštaju samo “gole,” otpakirane video fajlove.

what.cd

what.cd

what.cd


Ovisno o tome koliko ste dugo u vodama privatnih trackera, možda ste čuli za OiNK.cd. Poznati i najveći glazbeni tracker ugašen je u listopadu 2007. godine, ali ubrzo su na njegovim ruševinama izrasla dva nova – What.cd i Waffles.fm. Pomalo različitih filozofija, What.cd je pucao na prikupljanje veće baze korisnika, a baza uistinu je golema – broji preko milijun glazbenih (i e-Learning) torrenata. Osim goleme baze glazbe, What.cd ima i sjajnu zajednicu sa različitim natječajima, nagradnim igrama i dobrotvornim akcijama. Iako tracker ima dosta labave uvjete za održavanje “ratia”, seedanje je vrlo teško, pa nemojte skakati grlom u jagode.

I prije nego pitate – ne, nemamo pozivnice.

TAGOVIBitMeTV IPTorrents Privatni trackeri SceneAccess torrent TorrentLeech TVTorrents What.cd

Komentiraj