Internet

jubitubi, dolar, euro, rupi

Aside Banners

Šest mu je godina tek, a zaradio je preko 11 milijuna dolara – zahvaljujući svojim igračkama

Piše , Objavljeno

Znamo za brojne Youtubere koji mlate ozbiljne pare zahvaljujući svojim interesima i svom sadržaju. Neki su uistinu i korisni kao npr MKBHD-a za recenzije tehnologije ili Peter McKinnona za fotografiju, neki su utjelovljenje internet meme kulture kao PewDiePie, a neki su samo dosadni i nemaju nijednu zanimljivu kost u svom tijelu i beskonačno pričaju u kameru.

Ali tu i tamo se pojavi neki klinac koji je samo klinac – i ubere više novca nego neki ljudi triput-četiri puta stariji od njega.

To je i slučaj sa šestogodišnjim Ryanom iza kanala Ryan ToysReview koji je glavno lice iza Youtube videa još od svoje treće godine. Ryan recenzira najzanimljivije igračke na tržištu, od nevjerojatnih automobila do fidget spinnera i Pokemon karata.

Čak je i Washington Post napravio prilog o zaigranom mališanu:

.

I kakve su pare u toj igri? A znate već iz naslova: na Forbesovoj listi najplaćenijih Youtube celebrityja, Ryanov kanal je zaradio preko 11 milijuna dolara u 2017. godini, a već ima preko 10 milijuna pretplatnika.

Naravno, zapravo je mama iza kanala i mama odrađuje sve vezano za snimanje, upload i distribuciju sadržaja, a sinu dopušta da bude zvijezda.

Što se događa sa svim silnim igračkama koje sad Ryan vjerojatno i dobiva potpuno besplatno? Većinu ih daruje u humanitarne svrhe. Legendica.

To baš i nije vrsta videa kakvu bismo gledali, ali moramo odati priznanje nosu za posao – i Ryanovoj mami i samom Ryanu.

TAGOVIforbes novac youtube youtuber zarada

Komentiraj