Internet

shorty

Aside Banners

Shorty nagrade: Tko su najbolji na društvenim mrežama

Piše , Objavljeno

Nije toliko grandiozan i poznat kao Oscar ili Grammy, ali Shorty je nagrada koja znači mnogo svima kojima su društvene mreže i internet glavni medij za rad ili promociju. Zato bi bilo u redu da pogledamo tko su ovogodišnji laureati.

shorties

Premda se dodjeljuje već pet godina, za Shorties teško možemo reći da je izašao iz gabarita još jedne opskurne nagrade (znamo da se danas nagrade dodjeljuju za bilo što). Ipak, iz godine u godinu dobiva sve više poklonika, a i stalni porast korisnika društvenih mreža i popularnost istih jamče da će se rast i dalje nastaviti.

U početku su se Shorties dodjeljivali samo za najbolje od kratkih poruka na Twitteru, no s godinama su se kategorije proširile na ostale društvene mreže, internet celebritije i tvrtke koje se bave internet marketingom. Iz svake od 100-njak kategorija se tako bira šest finalista, a o pobjedniku onda odlučuje posebni žiri, sastavljen od stručnjaka i slavnih internet osoba, mi ćemo spomenuti samo neke od najzanimljivijih dobitnika.

George Takei, svima dobro poznat Hikaru Sulu iz originalnog Star Trek serijala, dobio je nagradu za “Posebna dostignuća u internet kulturi“. Nagradu je dobio zbog svoje sveopće prisutnosti na društvenim mrežama, vojske sljedbenika ali i dobrotvornog rada za koji iskorištava svoju internet slavu.

Govor zahvale Georgea Takeia:

Američki talk show voditelj Jimmy Kimmel je dobio nagradu za Životno djelo, i to zbog vrlo kvalitetnog rada na društvenim mrežama, i promicanja istoga, poglavito Twittera (koji mu je okosnica za mnoge skečeve). Valja izdvojiti i nagradu za “Najboljeg nečovjeka“, koju je ove godine odnio @SarcasticRover, Twitter kanal Mars Rovera sa sarkastičnim tweetovima ‘izravno s Marsa’.

Govor zahvale Jimmya Kimmela:

@SarcasticRover o Shorty nagradama:

Od ostalih zanimljivih dobitnika treba izdvojiti TED konferencije kao “Najbolji Youtube Kanal“, Old Spice Muscle Music kampanju kao “Najbolju viralnu kampanju”, Pepsi kao “Najbolji top 500 Fortune Brand na mreži“, te TextsFromHillary.com za “Najbolji Tumblr godine”, dok ostatak liste stvarno poduže liste možete provjeriti na stranici www.shortyawards.com.

TAGOVIdruštvene mreže facebook Shorties tumblr twitter

Komentiraj